Saksamaa dopinguajakirjanik ei julgenud MMile sõita

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa uurib ajakirjanik Hajo Seppelt.
Saksamaa uurib ajakirjanik Hajo Seppelt. Foto: Tobias Schwarz / AFP / Scanpix

Saksamaa uuriv ajakirjanik Hajo Seppelt, kes on olnud olulises rollis Venemaa riikliku dopingusüsteemi paljastamisel, ei sõida oma tööandja ja Saksamaa välisministeeriumi nõuannete põhjal Venemaal toimuvat MM-finaalturniiri kajastama.

Seppeltile ei väljastatud esmalt Venemaa viisat, aga pärast rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) sekkumist seda siiski vastumeelselt tehti. Klausliga, et kuna Seppelt on Venemaal Grigori Rodtšenkovi vastu algatatud uurimises tunnistaja, võidakse ta üle kuulata.

55-aastane Seppelti, Venemaal tema koostööpartneriks olema pidanud telekanali ARD esindajate ja Saksamaa välisministri Heiko Maasi nõupidamisel leiti, et reis Venemaale kätkeks endas Seppelti jaoks «ennustamatut riski».

Seppelti roll Venemaa dopingusüsteemi peamise paljastada Rodtšenkovi kodumaalt põgenemisel ja vilepuhujaks saamisel ei ole kuigi oluline, aga just Seppelt tegi intervjuud jooksja Julia Stepanova ja tema abikaasa Vitali Stepanoviga, milles süsteemist esimest korda räägiti ja mis lükkasid käima uurimise, mis päädis Venemaa eemaldamisega Pyeongchangi taliolümpiamängudelt.

«Mis ütleb see spordiajakirjanduse kohta, kui asjad on jõudnud nii kaugele. Ja mida ütleb see nende inimeste elu kohta, kes elavad ja töötavad Venemaal ajakirjanikena,» sõnas Seppelt pärast otsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles