Millised on Taaramäe võimalused pääseda Tour de France'ile?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Rein Taaramäe / Facebook

Profirattur Rein Taaramäe peab oma võimalusi pääseda tänavusel Prantsusmaa velotuuril starti heaks. Suurtuuri alguseni on tänaseks jäänud kaks nädalat.

«Loodan meeskonna (Direct Énergie) Tour de France'i tiimi pääseda,» kirjutas Taaramäe oma blogis. 

«Meie tiimis on vist pooled kohad juba kindlalt täidetud ja pooled on veel vabad. Analüüsides viimaseid võidusõite mais ja juunis, minu sanšid meeskonda pääsemiseks ei kahanenud. Pigem vastupidi, head sõidud Aragoni ja l'Ain' velotuuril mais pigem tõstsid võimalusi,» hindas 31-aastane eestlane.

Oma viimaste võistlusstartide ehk 9. kuni 17. juunini toimunud Šveitsi velotuuriga jäi Taaramäe üldjoontes rahule.

«Tegin paar enam-vähem päeva, kuid mõned päevad olin ka väga kehva. Üldistavalt öeldes jäi mais ja juunis i-le täpp panemata. Võit jäi võtmata ja ega ma mingi imenumbriga hakkama ei saanud. Seepärast ma ka veel tuuri tiimis kindlalt sees polegi.»

«Ainuke asi, mis kripeldab, on enda minek. Sellist minekut nagu ma 25-aastasena näitasin, pole ma viimastel aegadel just eriti tihti kogenud ja kui vormikõver nüüd lühikese ajaga paremaks ei lähe, siis pureb Tour de France rohkem mind kui mina teda. Ent tuginedes kogemustele, tean ka seda, et enamasti mu keha muutub nädal-nädalalt suurtuuril paremaks ja minule sobivad n-ö mägedepäevad hakkavadki alles kümnendast päevast. Seega võib seis isegi päris hea olla, see tähendab tippvorm tulemas?  Startida tahaks igatahes väga. Eks näis mida meeskond otustab,» lisas Taaramäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles