Statistikapomm: inglased püstitasid ja kordasid Kane'i vedamisel rekordeid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa ja Panama kohtumine MMil. Harry Kane tõusis ühtlasi viie tabamusega turniiri suurimaks väravakütiks.
Inglismaa ja Panama kohtumine MMil. Harry Kane tõusis ühtlasi viie tabamusega turniiri suurimaks väravakütiks. Foto: MATTHEW CHILDS / REUTERS / Scanpix

Jalgpalli MMil Panamast koguni 6:1 jagu saanud Inglismaa koondis kirjutas seda tehes ümber oma koondise rekordiraamatut. Peaosas oli inglaste kapten Harry Kane, kes sai kahest penaltist ja ühest õnnelikust rikošetist kirja kübaratriki.

  • Inglismaa polnud varem MMil kunagi ühes mängus üle nelja värava löönud. 1966. aasta finaalis võideti Lääne-Saksamaad 4:2 ja 1954. aastal tehti Belgiaga 4:4 viik.
  • Tegu on alles viienda korraga, kui MMil lüüakse avapoolajaga viis või rohkem väravat. Viimati juhtus see mõistagi neli aastat tagasi Saksamaa ja Brasiilia vahelises kurikuulsas poolfinaalis.
  • Vaid 1966. aastal finaali jõudes lõi Inglismaa turniiri jooksul rohkem väravaid, 11. Praegu on neil kahe mänguga kirjas 8 tabamust ehk sama palju kui 1954. ja 1990. aastal.
  • Kane on esimene mees pärast 1974. aastat ja poolakat Grzegorz Latot, kes suutnud MM-turniiril debüteerides kahes esimeses mängus lüüa vähemalt kaks väravat. Lato krooniti hiljem ka turniiri suurimaks väravakütiks.
  • Kane'i penalti oli esimene, mille inglased MMil pärast 2002. aastat võrku saatsid. Toona tegi seda Argentina vastu David Beckham.
  • Kane on alles kolmas inglane, kes löönud alagrupiturniiril rohkem kui kolm väravat. Roger Hunt suutis seda 1966. ja Gary Lineker 1986. aastal. Ent nende arvele jäi kolm tabamust, Kane on juba hiilanud viiega.
  • Kui Kane sai kahes järjestikuses mängus kirja 2+3 väravat, siis Lineker lõi 1986. aasta MMil 3+2 ehk esmalt kolm tükki alagrupis Poolale ja seejärel kaks kaheksandikfinaalis Paraguayle.
  • Tegu on inglaste kolmanda kübaratrikiga MMil läbi aegade, kaks eelmist lõid Geoff Hurst 1966. aastal finaalis ja Lineker 1986. aastal alagrupimängus Poolale.
  • Viimati lõi üks mees MMil kahes järjestikuses mängus kaks väravat... eile. Sellega sai hakkama Belgia ründaja Romelu Lukaku. Enne Kane'i ja Lukakut tegid seda 1986. aastal esmalt Lineker ja seejärel ka Diego Maradona. 32 aastat ootust ja siis tuleb jälle kaks meest korraga...
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles