Reportaaž Samarast: Stalini punkri asupaik januneb Venemaa triumfi järele (4)

Ott Järvela, Samara
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samaara fännifestivalil jälgiti innuga ka eilseid kohtumisi, aga igal pool oli tunda, et valitsev ootusärevus tänase suhtes, kui Venemaa koondis võõrustab linna uhiuuel esindusstaadionil kahekordset maailmameistrit Uruguaid.
Samaara fännifestivalil jälgiti innuga ka eilseid kohtumisi, aga igal pool oli tunda, et valitsev ootusärevus tänase suhtes, kui Venemaa koondis võõrustab linna uhiuuel esindusstaadionil kahekordset maailmameistrit Uruguaid. Foto: ITAR TASS/ Scanpix

Selles, et Venemaa jalgpallikoondis mängib MM-finaalturniiril ühe alagrupimängu Moskvas ja teise Peterburis, polnud kunagi mingit kahtlust. Kodumeeskonna kolmanda võõrustaja kandidaate oli mitu, aga valituks osutus Samara, kus Venemaa kohtub täna Uruguaiga. Mängus on A-alagrupi esikoht ning Samara ja Venemaa janunevad omade triumfi järele.

Pärast tagasihoidlikke ootusi ja kartust, et meeskonna tase pole MM-finaalturniiri jaoks piisav ja liitutakse 2010. aasta võõrustaja Lõuna-Aafrika Vabariigiga, kes on siiani ainuke alagrupist mitte edasi jõudnud korraldaja, on 5:0 ja 3:1 võidud Saudi Araabia ja Egiptuse üle tõstnud venelaste tuju, kuraasi ja ootusi.

Hädapätakatest on järsku saanud sõdalased, keda kiidetakse ja kellelt julgetakse loota uusi võite. MMi kohtumisi näitavad Venemaal kaks telekanalit: päeva põhimängu riiklik esinduskanal Pervõi Kanal ja kahte sellele eelnevat kohtumist jalgpallikanal Matš. Mõlema MM-stuudiod on üles pandud Moskvasse Lužniki staadioni vahetusse lähedusse nii, et saatejuhtide panoraamiks on MMi peaareen. Suursugune vaatepilt, mis paslik kangelaslike lugude edastamiseks.

Pärast Egiptuse üle saavutatud 3:1 võitu tuli stuudiotes muude mängude käsitlemise vahel üha sagedamini jutuks Venemaa koondis, mille mainimisel tõmbusid kõigi stuudios viibijate suunurgad kohe ülespoole. Põhjust ju oli – kaks võitu väravate vahega 8:1. Retoorika polnud küll bravuurikas, aga siiski optimistlik. Miks?

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles