Järeldusi on ainult üks - Saksamaa ikka oskab!

Ott Järvela, Sotši
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toni Kroos (vasakul) juba tunneb, et löök maandub Rootsi võrgus, aga tahab igaks juhuks ikka oma silmaga veenduda.
Toni Kroos (vasakul) juba tunneb, et löök maandub Rootsi võrgus, aga tahab igaks juhuks ikka oma silmaga veenduda. Foto: Sergei Grits/AP/Scanpix

Saksamaa koondis ei osalenud 1930. aasta MMil ja neid ei lubatud Teise maailmasõja algatamise tõttu 1950. aasta MMile. Ülejäänud 18 korda on nad alati kohal olnud ning vaid korra – 1938. astal – juba avaringis konkurentsist langenud. Ülejäänud 17 puhul on Saksamaa jõudnud alati kaheksa parema sekka (sh neli kulda, neli hõbedat, neli pronksi, üks neljas koht).

Laupäeval oli Sotšis õhus variant, et MMil osalev Saksamaa jääb 80-aastase pausi järel avaringi toppama, ent 20 minutit pärast lõpuvilet kaikus olümpiastaadioni perimeetris ikkagi laul «Die Nummer eins, die Nummer eins, die Nummer eins der Welt sind wir!» («Number üks, number üks, number üks maailmas oleme meie!» – sks k). Rootslased nohisesid samal ajal vaikselt ja pettunult.

Avamängus Mehhikole 0:1 alla jäänud valitsev maailmameister vajas Rootsi üle võitu, et edasipääs jääks nende enda kätte, aga kaotas avapoolaja 0:1. Teise alguses Marco Reus viigistas, aga Jerome Boatengi punane kaart jättis sakslased 82. minutil vähemusse. Ometigi tõusti võidule tänu Toni Kroosi superväravale 90+5. minutil.

Mehhikole kaotatud mängu järel rohkesti kriitikat saanud Kroos saabus küsitlusalale ajakirjanike ette, näol lai naeratus. Saksamaa poolkaitsja rääkis pikalt ja kõigiga, sest arved vajasid klaarimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles