Blogi ja galerii: Portugal pääses napilt alagruppi pidama jäämisest (10)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmameistrivõistlustel selgus B-alagrupi lõpplahendus alles dramaatilistel lõpuminutitel. Portugal viigistas 1:1 Iraaniga ning pääses alagrupist edasi teisena. Teises samaaegselt toimunud mängus mängisid Maroko ja Hispaana 2:2 viiki, mis tähendab, et alagrupi võitis Hispaania.

Portugal asus kohtumist 45. minutil Ricardo Quaresma iluväravast juhtima. Mängu 53. minutil oli Cristiano Ronaldol suurepärane võimalus Portugal 2:0 ette viia, kuid Alireza Beiranvand tõrjus VARi abil määratud penalti.

Iraan jõudis lõpuks sihile 93. minutil, kui kohtunik määras teistkordselt VARi kasutades selles mängus penalti. 11 meetri karistuslöögi lõi väravasse Karim Ansarifard.

Minut pärat penaltit oli Iraan lähedal ka juhtvärava löömisele, kuid nende ründaja pealelöök lendas küljevõrku. Kui see löök oleks väravasse läinud, oleks Portugal alagruppi pidama jäänud.

B-alagrupist läheb seega esimesena edasi Hispaania, kes kohtub kaheksandikfinaalis Venemaaga. Portugal peab silmitsi seisma A-alagrupi võitja Uruguayga.

B-alagrupi lõppseis: 1. Hispaania 5, 2. Portugal 5, 3. Iraan 4, 4. Maroko 1.

Portugal avas MMi vaatemängulise 3:3 viigiga Hispaania vastu ning võitis teises voorus 1:0 Marokot. Iraan aga võitis esimeses kohtumises 1:0 Marokot ja kaotas seejärel 0:1 Hispaaniale. 

Iraan saab Hispaania ja Portugali edasipääsu väärata sisuliselt vaid juhul, kui tänane mäng võidetakse. Viigi korral peaksid iraanlased lootma, et Hispaania kaotab tänases teises mängus Marokole, kes on edasipääsuvõimalused juba minetanud.

Tabeliseis enne viimast vooru: Hispaania 4 p, Portugal 4 p, Iraan 3 p, Maroko 0 p.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles