Otsus tehtud: Lehis lülitati koondisesse, EMil pronksi võitnud epeenaine mängust väljas (9)

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti epeenaiskond
Eesti epeenaiskond Foto: Robert Michael/AFP

Epeevehklemises Euroopa meistriks tulnud Katrina Lehis pääseb kuu aja pärast Hiinas toimuvale MMile, otsustas vehklemisliidu juhatus täna pärastlõunal. MMile sõitvast koondisest jääb välja Erika Kirpu.

Vehklemisliidu juhatuse 15. mai koosolekul kinnitati peatreener Kaaberma ettepaneku kohaselt EMi ja MMi naiskonnavõistluse koosseisu Julia Beljajeva, Kristina Kuusk, Erika Kirpu ja Irina Embrich. Samas pandi koduse edetabeli järgi paika ka EMi individuaalturniiril osalev kvartett, kuid see muudeti juhatuse otsusel 21. juunil. 

Koondisesse lisandus Katrina Lehis, kes tuli EMi individuaalvõistlusel ka Euroopa meistriks. Võistkonnavõistlusel ta aga siiski vehelda ei saanud ning tema asemel vehelnud Embrichiga naiskond võitis pronksmedali.

Totter olukord: kõigil on EMilt medalid, kuid keegi peaks koondisest nagu välja jääma?

Nõnda koguneski täna juhatus uuesti ning kinnitas MMiks uue koondise. Võistkonnast jääb välja Kirpu, kes tuli naiskonnaga pronksmedalile, ent sai individuaalturniiril 14. koha. 

Miks selline otsus tehti? «Juhatuse ühine seisukoht oli, et MMile ei lähe kaks eraldi koondist, vaid ühtne koondis ehk neli vehklejat. Teine ühine seisukoht oli, et võistkonnas on EMi medalikolmik. Tuli arutusele, kas ja kuidas otsustada neljas. Peatreener Kaido Kaabermaga nõu pidades langes valik Irina Embrichile,» selgitas Postimehele vehklemisliidu president Margus Hanson. 

«Sügisel peame ühiselt koos treeneritega reeglitele uuesti otsa vaatama ja kinnitama,» lisas ta. 

Pressikonverentsil tekkis peatreener Kaaberma ja president Hansoni vahel ka terav dialoog. 

Kaaberma: «Juhatus läks libedale teele! Kui juba, siis teemegi alati nii, et juhatus otsustab!»

Hanson: «Põhikirja järgi ongi juhatusel see õigus.»

Kaaberma: «Mina olin koosolekul kõrvaltkuulaja. Küsimus on, kas rikume reegleid ka edasi.»

Hanson: «Niimoodi seda küsimust küll ei arutatud. Meie käsitlesime seda EMi medalikolmikuna.»

Kaaberma: «Vahet pole, need ongi ju samad kolm.»

Samas kinnitas Kaaberma, et on praeguse otsusega ja selle nelikuga rahul ning ta ise oleks otsustanud samamoodi. «Ongi praeguses olukorras parim nelik. Aga küsimus on, mis tulevikus saama hakkab? Seni on elatud ühtede reeglite järgi, nüüd härra president ütleb, et peame reeglid üle vaatama. Väga kehv, kui reegleid üle tehakse. Mida lähemale olümpia tuleb, seda tähtsamad reeglid on.»

Eesti edetabel pärast EMi:

1. Julia Beljajeva 447
2. Kristina Kuusk 444
3. Katrina Lehis 405
4. Erika Kirpu 341
5. Irina Embrich 157

 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles