Laskesuusatamise superpaar läheb täies koosseisus pensionile: nüüd ehitame Minskisse maja!

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Darya Domratševa ja Ole Einar Bjørndalen
Darya Domratševa ja Ole Einar Bjørndalen Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Aprilli alguses teatas 40-aastane Norra laskesuusalegend Ole Einar Bjørndalen, et lõpetab karjääri. Nüüd läheb sama rada ka tema abikaasa, 31-aastane Darja Domratševa. 

Veebruaris olümpiakulla võitnud Domratševa teatas Minskis peetud pressikonverentsil, et riputab suusad varna. 

«See oli raske, aga läbimõeldud otsus. Olen selle üle mõelnud juba pikalt ning leidsin, et nüüd on aeg midagi teha,» sõnas ta. 

Domratševa sõnul ajendas otsust vastu võtma tema ja Bjørndaleni pisitütar Xenia. Koos abikaasaga on nad ehitamas Minski lähedale ka maja, kuhu tahavad tulevikus elama tulla. 

«Hooaja lõppedes olen mõelnud kompromissile, kuidas kasvatada last ja samas tipptasemel sportida, aga ma pole kahjuks leidnud kahe imelise asja ühendamiseks õiget lahendust. Nüüd ehitame Minskisse maja ja naudime,» rääkis ta. 

Kas laskesuusatamise superpaar planeerib ka teist last? «Elame, näeme. Aga lähema üheksa kuu jooksul sellist plaani küll pole,» lisas ta.

Domratševa on võitnud olümpiamängudelt kuus medalit, neist neli kulda, ta on kahekordne maailmameister ja kahekordne MK-sarja üldvõitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles