Postimehe aruanne Soomest: Eesti korvpallikoondis sai Helsingis kiire õppetunni

Karl Rinaldo, Helsingi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Markkanen kogus võõrustajate parimana 23 punkti.
Lauri Markkanen kogus võõrustajate parimana 23 punkti. Foto: Basket.fi/Ville Vuorinen

Eesti korvpallikoondis pidas eile teise ja ühtlasi viimase kontrollmängu enne MM-valikturniiri otsustavaid matše, kaotades Helsingis Soomele 76:95. Mäng otsustati ära juba avaminutitega.

Soomlaste NBA-täht Lauri Markkanen on kasvatanud põhjanaabrite niigi tõusulainel olnud koondise populaarsust viimase aasta jooksul veelgi. Olgugi et Helsingi esinduslikem spordihall Hartwall Arena oli pooltühi, viibis saalis 4000 pealtvaatajat. Veel kümmekond aastat tagasi olnuks taoliseks sõprusmänguks sellise publikuhulga saali meelitamine olnud võimatu. Kurb oli vaid näha, et kuigi Helsingis ja selle ümbruses töötavad kümned tuhanded eestlased, olid eile tee saali leidnud vaid paar inimest.

Võõrustajad polnud kohtumise alguses sugugi külalislahed, haarates paari minutiga 10:0 eduseisu. Hetkeks meenus siinkirjutajale juba kahe koondise esmakohtumine 1939. aastal, kui mäng lõppes 91:1 seisuga (muide, Eesti kasuks). Olgugi et sõjaeelset skoori suudeti lõpuks loomulikult vältida, oligi mäng selle spurdiga tehtud. Eestit enam löögiulatusse soomlased ei lasknud.

«Eks see kehv algus oli ka kogemustes kinni. Oleksime pidanud agressiivsemalt alustama,» sõnas Maik-Kalev Kotsar pärast mängu. «Meil olid alguses ikka pinged peal,» tõdes peatreener Tiit Sokk. «Uus olukord noortele. Mängisime suures saalis ja vastased olid nimekad mängijad. Jäime ise pehmeks avapoolajal.»

Teisel poolajal paranes Eesti mäng silmnähtavalt ja skoor kasvas võrdselt, kuid tasemevahe oli jätkuvalt tuntav. Nii Nagu Markkanen oli Kotsarist kiirem, kavalam, täpsem ja osavam, nii oli ka Soome Eestist meeskonnana igas elemendis parem.

Ent eilne mäng oli omaette kogemus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles