Video: Vormel 3 sarjas juhtus karm õnnetus Vipsi meeskonnakaaslasega

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dan Ticktumi auto peale avariist taastamist.
Dan Ticktumi auto peale avariist taastamist. Foto: https://twitter.com/WafeProject

Möödunud nädalavahetus Vormel 3 sarja etapil Saksamaal Norisringil põrkasid stardisirgel kokku Ameya Vaidyanathan ja Dan Ticktum. Peale avariid on FIA kaalunud Vaidyanathan sarjast eemaldamist.

Intsident leidis aset teise sõidu stardis, kui Ticktumi masin välja suri. Kuigi kõik teised sõitjad suutsid üheteistkümnendalt stardipositsioonilt startima hakanud Ticktumi vältida, siis India sõitja Vaidyanathan vaatamata piisavale reageerimisjale midagi ette ei võtnud ning põhjustas ülitugeva kokkupõrke.

Mõlemad sõitjad viidi pärast avariid haiglasse kontrolli, kuid õnneliku juhusena pääsesid mõlemad sõitjad ilma tõsisemate vigastusteta. Peale avariid otsustasid FIA ametnikud India sõitja diskvalfitseerida. Vaidyanathan ise on öelnud, et avarii põhjustas see, et ta jäi vaatama oma kõrval olevat sõitjat.

Uskumatul kombel suudeti Tictumi auto kolmandaks sõiduks uuesti sõidukorda saada, ning vägevat minekut näidates suutis britt ka sõiduvõidu võtta tiimikaaslasest eestlase Jüri Vipsi ees. Briti sõitja ise ütles Autsport.com’ile, et oli oma nädalavahetusega väga rahul, kuid tal on kahju, et ta stardis auto välja suretas mis viis suure avarii tekkimiseni.

FIA on otsustanud järgi mõelda ka sellele, kas peaks Vaidyanathan’i sarjast selle intsidendi tõttu üldse eemaldama, kuna sirgel lehvitati kollaseid lippe, kuid sõitja ei teinud nendest välja ning ei valinud vastavalt ohutut sõidukiirust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles