Thierry Neuville Postimehele: kui meil on ühel-kahel rallil probleeme, võib Tänak jälle tiitlile võidelda (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville intervjuud andmas
Thierry Neuville intervjuud andmas Foto: Karli Saul / SCANPIX BALTICS

Autoralli MM-sarja üldliider Thierry Neuville testib täna Lõuna-Eestis vaid ühe päeva. Miks mitte Soomes? «Arvame, et siin on väga hea testida. Teed on Soomele väga sarnased, samas ka veidi erinevad. Tõsi, läheme veidi enne ralli algust ka Soome testima, aga iga kogemus kulub marjaks ära,» rääkis ta Postimehele.

Tema kaardilugeja Nicolas Gilsouli sõnul ollakse hommikupoolikuga rahul. «Kindlasti on testil lihtsam, sest sõidame samal sektsioonil, mis pole just väga pikk – see võtab maksimaalselt 2 minutit. Tähtis on hea tunnetuse saavutamine. Teeme kogu aeg palju muudatusi, nii et tähtsam on tunnetamine ning õige seadistuse leidmine.»

Belgia rallipaarile pole Lõuna-Eesti teedel sõitmine uus kogemus. Kuus aastat tagasi sai Neuville Rally Estonial teise koha. Siis oli tema istumise all Citroën DS3 WRC. 

Nicolas Gilsoul
Nicolas Gilsoul Foto: /

«Mul on sellest väga head mälestused, see oli väga kiire ralli. Väga-väga nauditav ralli! Jäin vist Mads Östbergi järel teiseks, aga tõesti, esimese kogemuse kohta ja sellisel kiirel teel oli see väga nauditav!»

Neuville'i sõnul vajaks MM-sari Rally Estoniale sarnanevaid kiireid rallisid, seda just seetõttu, et need pole nii ohtlikud. Ühe näitena toob Neuville Poola ralli, mis tänavu MM-sarja kalendrisse ei kuulu.

«Mulle tõesti meeldis see ralli. Seal polnud palju puid ning see polnud eriti ohtlik, kuigi kiirus oli suur. Aga ilmselgelt FIA otsustas suure rahvahuvi (ja nende halva käitumise) tõttu sel aastal seda kalendrisse mitte lülitada. Soome on selles mõttes meile palju keerulisem ralli, sest see on ikka hoopis teine.»

MM-sarja üldarvestuses on Neuville'i edu Sebastien Ogier' ees 27 punkti. Ott Tänak jääb maha 70 punktiga. Kas Ott on veel tiitlipretendent? «See läheb raskeks, aga kunagi ei tea. Kui meil on ühel-kahel rallil probleeme, võib ta jälle tiitlile võidelda.»

Ka Neuville ise püüab praegu tarka joont hoida. «Peame olema praegu väga kavalad. Soome ralli pole kunagi meile parim olnud. Võib-olla me ei pruugi võidu eest võidelda, ent kindlasti üritame poodiumile sõita ning võtta Ogier'lt punkte. Muidugi peab Otil ka silma peal hoidma, sest Toyota on Soomes alati kiire.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles