Auf Wiedersehen! Saksamaa MM lõppes katastroofiga, Rootsi teenis magusa võidu (7)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpallimaailmameistrivõistlused jätkuvad ilma tiitlikaitsja Saksamaata, sest alagrupist edasi nad ei pääsenud. Saksamaa kaotas alagrupi viimase mängu 0:2 Lõuna-Koreale, teises mängus alistas Rootsi 3:0 Mehhiko. See tähendab, et alagrupist pääseb esimesena edasi Rootsi, teisena Mehhiko.

Saksamaa dikteerimisel möödunud kohtumises lõi Lõuna-Korea mõlemad väravat mängu üleminutitel. Esimene tabamus sündis 91. minutil, kui täpne oli Kim Young-Gwon. Kuigi esilagu värav tühistati, vaadati hiljem olukord VARist üle ning see loeti määrustepäraseks.

Lõuna-Korea 2:0 värava lõi 95. minutil Son Heung-Min ning seda juba tühja väravavõrku, sest sakslaste väravavaht Manuel Neuer oli parasjagu Lõuna-Korea väljakupoolel ründes.

Teises mängus alistas Rootsi Ludwig Augustinssoni ja Andreas Granqvisti väravatest ning Edson Alvarezi omaväravast Mehhiko 3:0, mis kindlustas neile alagrupivõidu.

Saksamaa väljalangemine tähendab, et kolmandat MMi järjest langeb tiitlikaitsja juba alagrupifaasis. 2010. aastal tabas sama saatus Itaaliat, 2014. aastal Hispaaniat.

F-alagrupi lõppseis: 1. Rootsi 6, 2. Mehhiko 6, 3. Lõuna-Korea 3, 4. Saksamaa 3

Enne mänge:

Avavoorus Mehhikole kaotanud sakslased olid ka Rootsi vastu veel mõnikümmend sekundit enne mänguaja täistiksumist väga räbalas seisus. Ent siis lõi Toni Kroos kauni võiduvärava, mis andis sakslastele tabelisse kolm punkti ja teadmise, et viimases voorus on kõik enda kätes. Tuleb vaid Kaasanis täna Lõuna-Koread piisavalt suure skooriga võita ja tiitli kaitsmine võib jätkuda.

Teises kohtumises lähevad Jekaterinburgis vastamisi Mehhiko ja Rootsi, kellest raskem ülesanne on täita kahtlemata rootslastel. Avavoorus Lõuna-Koreast jagu saanud Rootsi peab kindlalt võitma, ent samas pole ka mehhiklaste edasipääs veel päris kindel ja pingutada on vaja neilgi. Vaatame üle, millised võimalused kõigil neljal meeskonnal täna on.

Seis enne viimast vooru: 1. Mehhiko 6 p (väravate vahe 3:1), 2. Saksamaa 3 p (2:2), 3. Rootsi 3 p (2:2), 4. Lõuna-Korea 0 p (1:3)

  • Mehhiko vajab vaid punkti, et kindlustada edasipääs ja võita ühtlasi alagrupp. Kui Saksamaa ei suuda Lõuna-Koread võita, pääseb Mehhiko edasi sõltumata oma mängu tulemusest.
  • Kui Rootsi suudab mängida välja Saksamaast parema tulemuse, on nad igal juhul edasi. See kehtib ka võidu skoori arvesse võttes, sest võrdsete punktide korral arvestatakse esmalt üldist väravate vahet ja see on praegu meeskondadel võrdne. Seega kui näiteks Saksamaa võidab 2:0, aga Rootsi 3:0, on edasi rootslased. Juhul kui Rootsi saab Mehhikost jagu suurema skooriga kui sakslased korealastest, võidab Rootsi ka alagrupi.
  • Saksamaa kindlustab edasipääsu, kui võidab vähemalt 2:0.
  • Kui Saksamaa ja Roots mõlemad viigistavad, lõpetab kõrgemal kohal see, kelle mängus löödi rohkem väravaid. Kui mõlemad teevad sama skooriga viigi, pääseb edasi omavahelise mängu võitnud Saksamaa.
  • Lõuna-Korea võib samuti veel edasi pääseda. Selleks tuleb neil aga esiteks alistada ise Saksamaa, teiseks loota, et Rootsi kaotab Mehhikole ja kolmandaks lõpetada nii sakslastest kui ka rootslastest parema väravate vahega.
  • Ja veel üks näide: Lõuna-Korea võidab Saksamaad 1:0 ja Mehhiko Rootsit samuti 1:0. Sel juhul on Saksamaal, Rootsil ja Lõuna-Koreal kõigil kolm punkti, väravate vahe 2:3 ning omavahelistest mängudest kirjas võit ja kaotus. Üldine väravate vahe oleks niisugusel juhul kõigil 2:3, ent kolmiku omavahelistes mängudes sakslastel 2:2, rootslastel ja lõunakorealastel aga 1:1. See tähendaks, et ise löödud väravate arvelt oleks edasipääseja Saksamaa.
Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles