Judoka Aleksei Budõlini olümpiapronks läks kaotsi, uut ei taheta väljastada (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Budõlin
Aleksei Budõlin Foto: Toomas Huik

Sydney olümpial pronksi võitnud Aleksei Budõlini väärtuslik medal läks 2010. aastal kaotsi ja judoka on aastaid proovinud Rahvusvaheliselt Olümpiakomiteelt (ROK) selle duplikaati saada, ent ROK ilma politseiraportita uut medalit ei väljasta, kirjutab ERRi spordiportaal.

ERRile teadaolevalt kadus Budõlini 2000. aastal Sydneys kaalukategoorias kuni 81 kg võidetud pronksmedal koos ühe tema MM-medaliga juba 2010. aastal, kui ta reisis USAst tagasi Eestisse.

Judoreisil käinud Budõlinil olid medalid kaasas, et neid noortele judokatele näidata. Tagasi lendama hakates pani sportlane medalid ülekaalu tõttu sõbra äraantavasse pagasisse, paraku läks aga pagas ja seega ka medalid kaduma.

«EOK teeb kõik endast oleneva, et sportlane saaks endale duplikaadi,» sõnas Eesti Olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles ERRile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles