Soome kõrgliigas mängitakse homofoobia vastu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsinki Pride
Helsinki Pride Foto: PEETER LANGOVITS / PEETER LANGOVITS

Sel nädalavahetusel peetakse Helsingis 15. korda LGBT kogukonna marss Helsinki Pride. Üritust toetab ka Soome jalgpalli kõrgliiga Veikkausliiga, kui jalgpalliklubide kaptenid kannavad oma käsivartel vikerkaarevärvides kaptenipaelu.

Soomlased ise kutsuvad oma nädalavahetusel mänguvooru «teemavooruks» ning vikerkaarevärvides paelade kandmise abil soovitakse mõista anda, et ka spordis saab iga inimene olla ilma kartuseta tema ise.

Veikkausliiga pressiesindaja Pyry Waltari sõnul pole jalgpallis diskrimineerimisele ja homofoobiale kohta. «Tahame aktsiooniga anda ühise sõnumi, mis on jalgpallis lubatud ja mis mitte.»

Ka eestlased on sel nädalavahetusel Soomes platsil, kui Henri Anieri ja Artjom Dmitrijevi tööandja Lahti mängib kodus reedel HJK-ga, Mihkel Aksalu koduklubi SJK kohtub laupäeval võõrsil Ats Purje koduklubi KuPSiga, Marek Kaljumäe ja Maksim Lipini klubi PS Kemi mängib samal päeval Marko Meeritsa ja Hindrek Ojamaa tööandja VPSiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles