Argentiina treener küsis Messilt vahetuseks luba

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jorge Sampaoli (paremal) ja Lionel Messi: treener ja hoolealune või...?
Jorge Sampaoli (paremal) ja Lionel Messi: treener ja hoolealune või...? Foto: Toru Hanai / REUTERS / Scanpix

Argentiina jalgpallikoondise peatreener Jorge Sampaoli küsis Nigeeriaga peetud otsustava alagrupimängu lõpus vahetuse osas nõu Lionel Messilt, väidab ja näitab üks Argentiina telekanal.

Messi aina kasvavast ja Sampaoli vähenevast rollist sinivalgete meeskonnas on juttu olnud terve MMi vältel. Kui Argentiina meedia väitis pärast 0:3 kaotust Horvaatiale, et edaspidi otsustavad koosseisu ja taktikalise plaani juhtmängijad Messi ja Javier Mascherano, siis mõnigi vaidles sellele oletusele vastu. Samas leidus Argentiinas ka neid, kes teadsid kuulutada: ka eelmine peatreener Gerardo «Tata» Martino oli sisuliselt Messi väljakuäärne käepikendus.

Kuid nüüd on Messi ja Sampaoli «suhetest» imbunud avalikkuse ette videomaterjal, mis tõendab veidi rohkem kui tuhat sõna. Argentiina telekanal TyC Sports kaevas välja lõigu mängust Nigeeriaga, kus üsna selgelt näha: Sampaoli küsib Messilt, kas võib Sergio Aguero väljakule saata ning too noogutab seepeale.

Vaata kõnealust videot siit!

Aguero lippas kaitsja Nicolas Tagliafico asemel väljakule mängu 80. minutil. Sampaoli (ja Messi?) risk õigustas end: kuus minutit hiljem lõi Argentina 2:1 võiduvärava ja pääses läbi suurte kannatuste play-off’i. Laupäeval ootab kahekordset maailmameistrit 1/8-finaalis duell Prantsusmaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles