Hamilton valitses Austrias esimest vabatreeningut

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: Gerard Julien / AFP / Scanpix

Sellel nädalavahetusel sõidetakse Austrias, Spieldbergis asuval Red Bull ringil vormel 1 hooaja üheksas etapp. Esimese vabatreeningu kiireim mees oli sarja liider Lewis Hamilton.

Esimesel vabatreeningul näitasid parimat minekut Mercedesed, kes selleks etapiks on läbinud uuenduskuuri oma aerodünaamika osas. Uuendus aitab parandada õhuvoolude liikumist, mis omakorda peaks aitama uuendatud mootorist maksimumi kätte saada. 

Hamiltonile järgnes meeskonnakaaslane Bottas, kes oli 0,127 sekundit aeglasem kui britt. Kolmanda aja sõitis esimesel vabatreeningul välja Red Bulli piloot Max Verstappen, kes kaotas Hamiltonile 0,233 sekundit. Neljandal positsioonil lõpetas kiireim Ferrari, mille roolis oli Sebastian Vettel. Sakslane kaotas Hamiltonile 0,341 sekundit. 

Vabatreeningu jooksul sadas ka vihma, mille tõttu elasid ärevad momendid üle Verstappen kui ka McLareni sõitja Charles Leclerc. Mõlemad sõitjad tegid rajal spini, kuid pääsesid ilma autot lõhkumata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles