Sauberi boss nahutas ajakirjanikke: miks on Leclerc ühel päeval põhjas, teisel maailmameister?

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charles Leclerc.
Charles Leclerc. Foto: James Moy / James Moy Photography/PA Images

Sauberi tiimipealik Frederic Vasseur ütles, et neil ei ole olnud mingit juttu Ferrariga seoses Carles Leclerc'i ja Kimi Räikköneni kohtade vahetusega meeskondades ning ta ei ruttaks noore sõitja tuleviku osas liialt ette.

Ferrari on selgelt huvitatud uuest hooajast oma ridadesse palkama noort ja andekat Leclerci, kes peaks asendama soomlast Kimi Räikköneni. Peale Austraalia GP'd hakkasid ringlema kuulujutud, nagu oleks Ferrari president Sergio Marchionne huvitatud tegema meeskonnas vangerdusi juba peale suvist pausi.

Vasseur lausus autosport.com'ile: «Meil on Leclerc'iga leping hooaja lõpuni ning nii pikalt me tuleviku osas ette ei räägi. Ma mõistan, et ajalehtedes liigub kuulujutte, aga sellel ei ole reaalsusega mingit pistmist.»

«Me teeme oma tööd ning Charles on tegemas head tööd Sauberi projekti jaoks. Tema tulevik selgub kunagi hiljem,» lausus Vasseur. Kui Sauberi meeskonna pealikult uuriti, kas talle on juba ka tehtud otseseid pakkumisi 20-aastase Leclerc'i palkamise osas, siis Vasseur ütles, et tema ei ole ühtegi pakkumist hetkel veel saanud.

Kui Vasseuri käest küsiti, kas ta on üllatunud, kui kiiresti on huvi Leclerc'i ümber kasvanud vastas meeskonna pealik: «Tulite pärast Hiina etappi minu juurde jutuga: «Charles ei suuda tulemusi näidata, kuidas seda selgitada? Tal läheb s*tasti.» Nädal hiljem on ta aga järsku maailmameister.. Me peame olukorda rahulikult võtma. Ta on hea, aga kindlasti mitte veel maailmameister!»

«Kuus kuud tagasi oli ta vormel 2 sõitja, keda eriti keegi ei teadnud. Nüüdseks on ta kõigile teada, mis tähendab seda, et ilmselgelt on tähelepanu suur. Ma imestan ise, kui rahulikuks ta kõige selle juures jääda suudab,» kiitis Vasseur noore sõitja isikuomadusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles