Eesti noored vibulaskjad kordasid täiskasvanute Euroopa rekordit

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisell Jäätma
Lisell Jäätma Foto: Eesti Vibuliit

Täna toimusid noorte Euroopa meistrivõistlustel segavõistkondlikud duellid, kus plokkvibu kadettide võistkond koosseisus Robin Jäätma ja Meeri-Marita Paas võitsid veerandfinaali matši 158 punktiga, korrates nii kadettide kui ka juunioride klassi Euroopa ja maailmarekordit ning lisaks ka täiskasvanute Euroopa rekordit.

Kehtiv juunioride ja kadettide rekord püsib aastast 2012 tänastele Taani esilaskuritele Stephan Hansenile ja Sarah Sonnichsenile. Lastud punktisumma on loomulikult ka uueks Eesti rekordiks, ületades eelmist rekordit kolme punktiga.

Plokkvibu juunioride klassis võistleb eelringis Eesti rekordit korranud ning teise asetuse välja teeninud Lisell Jäätma homme toimuvas individuaalvõistluse pronksimatšis ning koos võistkonnakaaslase Kristjan Puusepaga segavõistkonna kullamatšis.

Plokkvibu juunioride ja kadettide segavõistkonnad asetusid eelringi tulemuste põhjal mõlemad viiendale kohale ning alustasid võistlemist 1/4 duellis. Plokkvibu juuniorid (Kristjan Puusepp, Lisell Jäätma) alistasid Venemaa segapaari (Bairma Aiurzanaeva, Pavel Krylov) ja esimese asetusega Norra võistkonna (Sunniva Lislevand, Anders Faugstad) ning võistlevad kuldmedali matšis eelringi järel teise asetuse saanud Itaalia võistkonnaga (Sara Ret, Jesse Sut) homme, 30. juunil kell 18:00.

Plokkvibu kadettide segapaari (Robin Jäätma, Meeri-Marita Paas) veerandfinaali vastaseks oli neljanda asetusega Taani võistkond (Natacha Stütz, Tore Bjarnarson), kelle eestlased alistasid uue Eesti rekordiga, parandades eelmist rekordit kolme punktiga, sama punktisumma kordab ka maailma rekordit nii kadettide kui ka juunioride klassis ning ka Euroopa täiskasvanute rekordit. Poolfinaalis tuli Jäätmal ja Paasil tunnistada esimese asetusega Inglismaa võistkonna (Layla Annison, Adam Carpenter) paremust ning Eesti segapaar võistleb pronksimatšis Itaalia võistkonnaga homme, 30.juunil kell 10:40. 19.asetusega sportvibu juunioride võistkond (Karl Kivilo, Alexandra Põllumäe) võitis 1/12 duellis 14.asetusega Rootsi segavõistkonda (Sofia Hölaas-Borén, Ludvig Flink) seisuga 6:2, kuid 1/8 matšis tuli tunnistada kolmanda asetusega Hispaania segapaari (Monica Galiseteo, Enrique Cavanillas Puga) paremust ning Eestile kuulus seega 9.koht.

Sportvibu kadettide noormeeste klassis alustas eelringis tugeva tulemuselasknud Hendrik Õun individuaalset duelli 1/16 ringist, kus tasavägises matšis tuli leppida kaotusega ning tulemusega 3:7 kuulus Õunale 17.koht. Plokkvibu kadettide noormeeste klassis näitas Robin Jäätma head laskmist, kuid veerandfinaalis tuli tunnistada kolmanda asetusega Belgia laskuri S.Osnowski paremust ning Jäätmale tasuks 8.koht.

Plokkvibu kadettide neidude klassis võitsid Karolin Puusepp ja Meeri-Marita Paas esimese ringi vastased, kuid pidid 1/8 duellis vastu võtma kaotuse ning mõlemad lõpetasid võistluse 9.kohaga. Sportvibu juunioride neiude klassis alistasid Triinu Lilienthal ja Alexandra Põllumäe 1/24 duellis oma esimesed vastased, kuid pidid teises matšis vastu võtma kaotuse ning mõlemale neiule 17.koht. Maris Tetsmann pidi kohe avaringis tunnistama vastase paremust ning kokkuvõttes sai Tetsmann 33.koha. Sportvibu juunioride noormeeste hulgas ainsa eestlasena võistelnud Karl Kivilo pidi tunnistama vastase paremust ning seisuga 0:6 kuulus Kivilole 57.koht.

Sportvibu juunioride naiskond koosseisus Alexandra Põllumäe, Triinu Lilienthal, Maris Tetsmann lasi eelringis 1743 punkti (eelringi 9.koht) ning esimeses, 1/8 duellis kohtuti 8.asetusega Taani naiskonnaga, kes alistati seisuga 6:0. Veerandfinaalis oli eestlannade vastaseks esimese asetusega Inglismaa võistkond, kellelt Eesti naiskond teenis ühe viigipunkti ning seisuga 1:5 eestlannadele 7.koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles