400 meetri jooksu olümpiavõitja tõmbas karjäärile joone alla

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christine Ohuruogu juubeldab Pekingis pärast olümpiakulla võitmist.
Christine Ohuruogu juubeldab Pekingis pärast olümpiakulla võitmist. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Pekingi olümpial 400 meetri jooksus olümpiavõitjaks kroonitud Christine Ohuruogu teatas, et lõpetab 34-aastasena tippsportlase karjääri.

Ohoruogu tuli lisaks olümpiakulla võitmisele aasta varem ehk 2007. aastal Osakas maailmameistriks. 2012. aastal sai ta Londoni olümpiamängudel hõbeda ning krooniti aasta hiljem Moskvas teist korda maailmameistriks.

«Täna, kui algavad Suurbritannia meistrivõistlused ja kuna ma seal kaasa ei tee, tundub olevat sobiv hetk teatada karjääri lõpetamisest. Eelmise hooaja järel ei olnud ma selleks veel valmis, aga ühes tüütu vigastuse ja õpingutega pole ma saanud sel aastal enam soovitud moel treenida,» vahendab BBC Ohuruogu sõnu.

Tema edukal karjääril on siiski ka üks väike plekk: 2006. aastal määrati talle kolme võistlusvälise dopinguproovi andmata jätmise eest aastane võistluskeeld. Seetõttu sattus vahepeal ohtu ka tema osalemine Pekingi mängudel, kuna Suurbritannia Olümpiakomitee reeglid nägid ette, et dopingukaristuse saanu ei pääse enam iialgi olümpiale.

Olümpial Ohuruogu lõpuks siiski võistles ja samal aastal anti talle ka MBE tiitle. Ohuruogu on esimene Briti naiskergejõustiklane, kes suutnud maailmameistriks tulla rohkem kui korra. «Lõpetan karjääri nelja olümpiamedali ja viie MM-medaliga. Kergejõustik on olnud aastaid mu kirg ja olen selle üle uhke,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles