Liigutav video: rängas avariis jalad kaotanud noorele võidusõitjale tehti elu suurim üllatus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Billy Monger (keskel) Lewis Hamiltoni boksis vormel 1 etappi jälgimas.
Billy Monger (keskel) Lewis Hamiltoni boksis vormel 1 etappi jälgimas. Foto: JASON CAIRNDUFF / REUTERS / Scanpix

Briti vormelisõitja Billy Monger, kellel amputeeriti mullu aprillis ränga avarii tagajärjel mõlemad jalad, sai elu suurima üllatuse, kui talle anti võimalus istuda vormel 1 auto rooli.

19-aastane Monger, keda asus vormel 4 sarjas toimunud avarii järel toetama kogu võidusõidumaailm, arvas, et teeb Rockinghami ringrajal koos kaskadööri Terry Grantiga kaasa ühe tavapärase treeningu. Mehed harjutasid koos juba enne Mongeri osalemist tänavu toimunud ajakirja Autosport demovõistlusel.

Kui Monger aga boksi jõudis, tõmmati seal ootamatult kate 2011. aasta Sauberi vormel 1 autolt. Ajaloolisi vormel 1 autosid ümberehitav ja müüv firma Heritage F1 oli lisanud autole samasuguse käsitsijuhtimise süsteemi, mida Monger kasutab Briti vormel 3 sarjas sõites. Nooruk naasis sarja tänavuse hooaja alguses ning kerkis Oulton Parki rajal peetud avaetapil kohe ka poodiumi kolmandale astmele.

«Vormel 1 auto on vormel 3 autost igas mõttes täiesti erinev. Esialgu olin kerges šokis, sest pidurdusmaad on palju lühemad ja kurvikiirused suuremad,» jagas Monger väljaandega Autosport hiljem muljeid. «Ma ei osanud midagi sellist oodata, kuid kahtlustasin, et miskit on teoksile, sest kogu mu pere käitus imelikult!» naeris ta. «Esialgu olin veidi mures, kartsin autot puruks sõita. Aga lõpuks tegin 12 ringi. See oli ikkagi päris Sauber 2011. aastast, ehkki aerodünaamikat on veidi muudetud ja mootor on ka natuke teine.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles