Skandaalne olümpiavõitja astub taas kohtu ette (3)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryan Lochte
Ryan Lochte Foto: Ethan Miller / AFP

Brasiillased nii kergelt ei andesta. Kuigi Rio olümpial skandaali sattunud ning röövi lavastanud USA ujuja Ryan Lochte kahetses oma pattu, ootab teda ees kohtutee. «See on tähtis, sest tegu on ikkagi kuriteoga. See jättis Riole kui olümpialinnale halva pleki külge,» rääkis Brasiilia ülemkohtu prokurör Rodrigo de Almeida Maia New York Timesile.

Neli USA ujujat (Lochte, Gunnar Bentz, Jack Conger ja James Feigen) väitsid 2016. aastal Rio de Janeiro olümpia aegu, et sattusid dramaatilise röövi ohvriks, kui neid bensiinijaamas relvaga ähvardati. Hiljem muutis Lochte oma ütlusi ning uurimise käigus selgus hoopis, et taksoga peolt naasnud mehed olid bensiinijaamas sealset vara lõhkunud ja sündsusetult käitunud, misjärel turvamehed üritasid neid kinni pidada.

Bentz, Conger ja Feigen on samuti hiljem oma teod üles tunnistanud ja vabandanud ning nende ütlused klapivad turvakaamerate videotest nähtavaga. Mehed tahtsid kasutada bensiinijaama tualetti, ent kui selgus, et selle uks on lukus, urineerisid nad hoopis hoone tagaseina vastu. Lisaks kiskus Lochte seinalt maha seal olnud plakati.

Lochtega juhtunu tagajärjel leebelt ei käitutud. Ameeriklane sai 10-kuulise võistluskeelu, ühtlasi jäi ta ilma kõikidest oma senistest sponsoritest. Praegu valmistub ta aga usinalt Tokyo olümpiamängudeks.

 «Pärast Riot olin ilmselt maailma vihatuim inimene. Oli hetki, mil nutsin ja mõtlesin: «Kui magama lähen ja enam üles ei ärka, siis olgu nii,» rääkis ta ESPNile antud intervjuus.

Ajakirjanik küsis seepeale, kas ta mõtles enesetapule, Lochte noogutas. «Olin valmis oma elu pooleli jätma.»

Kuigi juhtunust on juba pea kaks aastat möödas, pole Brasiilia võimud juhtunu lahendiga ikka veel rahul ning näeksid Lochtet meelsamini trellide taga. Nõnda jõudis asi uuesti Brasiilia ülemkohtusse, kuhu prokuröri de Almeida Maia sõnul peavad ilmuma ka Lochte advokaadid. Ujujat ennast aru andma veel ei oodata. «See on absurdne ja võigas,» sõnas Lochte advokaat Jeff Ostrow TMZ-le.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles