Harri Kullas võitis motokrossi EMV teise etapi Pärnus

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Kullas
Harri Kullas Foto: Motostart Photography

Pärnu lennuvälja motopargis sõideti motokrossi Eesti meistrivõistluste teine etapp, kus esimesel päeval olid võistlustules sooloklassid. Kuninglikus MX1 klassis võttis etapivõidu tänavu Pärnu motoklubi esindav Harri Kullas, kes on ka tänavune Pärnu Kuningas.

Monster Energy MX1 masinaklassi esimeses sõidus tegi parima stardi A1M Husqvarna Motorsport tiimiga liitunud MM-kogemusega lätlane Matiss Karro, keda jälitasid Harri Kullas (Husqvarna) ja Indrek Mägi (Kawasaki, Mägi Racing). Kullas suutis peagi Karrost mööduda ning vaikselt vahet suurendades kihutas ka esimesena ruudulise lipu alt läbi. Teisena lõpetas vahepeal kukkumise läbi teinud Tanel Leok (Husqvarna, Sõmerpalu MK), kes alistas lõpuks nii Mägi kui Karro.

Karro oli ka teise stardi kiireim mees, kelle sappa võtsid end Leok ja Mägi. Tagasihoidliku stardi teinud Kullas sai küll Leoki kätte, kuid siis sõitsid nad kokku, mille tulemusena Kullas kukkus. Leok möödus peagi Karrost ning peagi tõusis teiseks kiiret sõitu teinud Kullas, kes alistas lõpuks Leoki ning võttis ka teise võidu. Leoki järel ületas kolmandana lõpujoone Karro.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis seega etapi Kullas (50 punkti), teine oli Leok (44 p) ja kolmas Karro (38 p). Monster Energy MX1 klassi meistrivõistluste liidrina jätkab Leok.

MX2 klassi avasõidus heitlesid esikohale Andero Lusbo (Husqvarna, Kagu MK) ja Karel Kutsar (KTM, Estonian Express Racing) ning lõpus osutus paremaks Kutsar. Kolmandana ületas lõpujoone Hardi Roosiorg (KTM, Sahkar Racing), kellel oli tõsine võitlus Aigar Leokiga (Yamaha, Sõmerpalu MK).

Teise sõidu võitis kohe alguses liidriks tõusnud Lusbo, kellele järgnesid avasõidu viies Meico Vettik (KTM, KTM Racing Estonia) ja tagasihoidliku stardi teinud Kutsar.

Etapivõidu võttis Lusbo (47 p), teise koha sai Kutsar (45 p) ja kolmanda Vettik (38 p). Sarja liidrina jätkab Kutsar, kes edestab Lusbot 3 punktiga.

Päeva lõpetas Pärnu Kuningas Superfinaal, milles oli selgelt kiireim Kullas, kes võitis kindlalt sõidu Karro ja Leoki ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles