Eesti korvpallikoondis vajab edasipääsuks imevõitu või konkurentide abi

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpallikoondis lõpetab MMi valiksarja teise ringi homme õhtul, võõrustades Saku suurhallis kell 19 Euroopa tippude hulka kuuluvat Kreekat. Meie edasipääsu otsustab aga suure tõenäosusega kaks ja pool tundi hiljem Glasgow’s algav Suurbritannia ja Iisraeli mäng.

Kreeka koondises on tõstnud tänavu sarnaselt meiega – tõsi, veidi teisel tasemel – pead mitu noort talenti, kes paari vanameistri ja NBA tähe Giannis Antetokounmpo puudumisel oma võimaluse hiilgavalt ära on kasutanud. Reedeses viienda vooru kohtumises alistati võõrsil Iisrael suisa 96:78.

«Iisraeli lõid nad tõesti pihuks ja põrmuks,» tõdeb Eesti koondise abitreener Alar Varrak, kes töötas täna kreeklaste viimase mängu detailideni läbi. «Iisrael mängis kodus täismaja ees, aga Kreeka oli lihtsalt liiga hea. Juba kolmanda veerandi järel oli vahe 20 punkti ja mäng tehtud. Ma ütleks, et tänane Kreeka koondis mängib meeskondlikumalt kui varasem staaridest kubisev punt. Nad tegutsesid Iisraeli vastu äärmiselt distsiplineeritult. Ja keegi ei langenud ansamblist välja.»

Suisa seitse kreeklast kogus Iisraeli vastu vähemalt 8 punkti, resultatiivsemad olid 21-aastane Konstantinos Mitoglou ja 24-aastane Giannoulis Larentzakis vastavalt 21 ja 17 punktiga. Kaugviskeid 50-protsendilise täpsusega (26st 13) tabanud meeskonnal pole puudu ka kogemustest, sest kaptenina pakub jätkuvalt õhtust-õhtusse Oscari-väärilisi rolle Euroopa korvpallilegend Ioannis Bourousis. Avamängus Eesti vastu, mille Kreeka võitis tosina punktiga, viskas ta 21 punkti, võttis 8 lauapalli ja andis 6 korvisöötu.

Imetlusväärne Bourousis

Bourousis on omaette nähtus, kelle nimi üksinda peaks kallist piletist hoolimata suuremad korvpallisõbrad homme saali tooma. 34-aastane keskmängija siirdus eelmisel aastal mängima Hiina rahaliigasse, ent lendas isegi talvel, hooaja sees, lühikesteks koondisemängude akendeks Aasiast Euroopasse rahvuskaaslasi aitama. «Mängin Kreeka koondises nii kaua, kui püsin jalgadel,» on 215-sentimeetrise kasvu juures ka kaugviskeid imeliselt tegev mees sõnanud. «Mul pole ühtegi põhjust, miks mitte olla selle meeskonna liige, sest ma tunnen end Kreekat esindades alati imeliselt. Rahvusmeeskond on mu teine kodu.»

Ioannis Bourousis tänaõhtusel treeningul Saku suurhallis.
Ioannis Bourousis tänaõhtusel treeningul Saku suurhallis. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees /

Eesti koondis mängis reedel Suurbritanniaga kui võrdne-võrdsega kolm veerandit, ent lagunes viimasel neljandikul. «Ma ei ütleks, et britid lõpus midagi kardinaalselt muutsid. Kaotasime pigem ise mängurütmi ära ja hakkasime tegema kiirustatud viskeid,» analüüsib Varrak. «Kui tahame Kreekaga võrdselt mängida, peame ka oluliselt visketäpsust parandama. Brittide vastu tabasime vaid viis kaugviset. Korvpall on ikkagi sisseviskamise mäng.»

Loodame Iisraeli võitu

Meeskonna koosseisu peaks naasma vigastusest paranenud ääremängija Kregor Hermet, mis tähendab seda, et treenerid peavad kellegi 13 mehest koosseisust välja jätma.

Kuna Eesti võiduvõimalused Kreeka vastu on minimaalsed, tuleb korvpallisõpradel meie mängu järel ilmselt asuda jälgima Suurbritannia ja Iisraeli kohtumist. Juhul kui Eesti kaotab Kreekale, viib meid edasi järgmisse ringi Iisraeli ükskõik milline võit või Suurbritannia vähemalt 22-punktiline võit.

Alagrupiseis viimase vooru eel: Kreeka 5-0, Iisrael 2-3, Eesti 2-3, Suurbritannia 1-4.
*Edasi pääsevad alagrupi kolm paremat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles