Horvaatia kangelaseks kerkinud Subašic kordas MMide rekordit

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danijel Subašici tõrjed viisid Horvaatia veerandfinaali.
Danijel Subašici tõrjed viisid Horvaatia veerandfinaali. Foto: Carlos Barria / Reuters / Scanpix

Horvaatia jalgpallikoondise väravavaht Danijel Subašic, kes aitas meeskonnale alistada MMi kaheksandikfinaali penaltiseerias Taani ja pääseda kaheksa parema hulka, kordas ühtlasi finaalturniiride rekordit.

Subašic tõrjus viielöögilises penaltiseerias kolm taanlaste lööki. Varem on seda suutnud MMi kohamängudes teha vaid Portugali koondise väravavaht Ricardo, kes pareeris 2006. aastal Saksamaal peetud turniiril veerandfinaalis Inglismaaga samuti kolm lööki. Fakti juures on märkimisväärne, et Portugali-Inglismaa mäng leidis aset täpipealt 12 aastat tagasi, samuti 1. juulil.

Kolm penaltitõrjet tegi pühapäevaõhtuses mängus ka Taani väravasuul seisnud Kasper Schmeichel, kuid neist vaid kaks tulid penaltiseerias. Sinna aitas taanlastel jõuda just Schmeichel, kes püüdis lisaaja lõpus, mängu 116. minutil Luka Modrici penalti. Mängujärgses seerias sai Modric aga revanši, olles horvaatide kolmanda lööjana täpne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles