Hispaania ajakirjanik ründas vihaselt läbikukkumise arhitekte: Reali president käitus kui karjavaras

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madrid Reali presidenti Florentino Perezt, kes lõi rahvuskoondiselt üle peatreeneri Julen Lopetegui, peetakse koondise põrumise üheks peasüüdlaseks.
Madrid Reali presidenti Florentino Perezt, kes lõi rahvuskoondiselt üle peatreeneri Julen Lopetegui, peetakse koondise põrumise üheks peasüüdlaseks. Foto: Andrea Comas / AP / Scanpix

Hispaania spordilehe Marca toimetaja Roberto Palomar kirjutas pärast riigi koondise väljalangemist MMilt mürgises toonis avaliku kirja, kus asetas kogu süü Madridi Reali presidendi Florentino Perezi, koondise endise peatreeneri Julen Lopetegui ja alaliidu presidendi Luis Rubialesi õlgadele.

Lopetegui teatas vahetult enne MMi algust, et on sõlminud töölepingu Realiga, mispeale alaliit ta vaid päev enne turniiri avamängu vallandas ja palkas tema ajutiseks asendajaks senise alaliidu spordidirektori Fernando Hierro. Hispaania viigistas alagrupis Portugali ja Marokoga ning võitis Iraani, kuid kaotas kaheksandikfinaalis penaltiseeria järel Venemaale ja sõitis koju. Tegu on juba kolmanda järjestikuse suurturniiriga, kus 2008. ja 2012. aasta Euroopa ning 2010. aasta maailmameister Hispaania ei jõua isegi kaheksa parema hulka.

«Kõik algas Florentino Perezist, kes tuli rahvuskoondise juurde nagu karjavaras,» lajatas Palomar oma kommentaaris alustuseks. «Julen Lopetegui osutus seejärel ebaeetiliseks reeturiks ning Luis Rubiales demonstreeris oma kiiret päästikusõrme. Mängijad panid toimuvale ükskõikse esitusega punkti. Oli naiivne arvata, et treenerivahetus ei too kaasa negatiivseid tagajärgi,» kirjutas Palomar.

«Ebaõiglane on lükata kõik Fernando Hierro õlgadele, sest ta pidi neelama alla ühe tohutu junni,» läks Palomar seejärel veel kujundlikumaks. «Saame vaid sellest katastroofist midagi kaasa võtta ja koju naasta. Florentino vahib aga lakke ja laseb vilet, Lopetegui on juba seal, kuhu tahtiski minna, ning Rubiales peab asuma otsima uut treenerit ja üles ehitama meeskonda, mille sisemine rahu on rikutud.»

Palomaril oli mitu kurja sõna varuks ka mängijatele, kes tegid tema hinnangule kaheksandikfinaalis Venemaale suure kingituse. «Sööt liikus aegluubis, eduseisul puudus meeskonna mängust tahe ja vastase poolel ei suudetud teisel poolajal mitte midagi luua. Penaltiseeria alguseks olid hispaanlased juba löödud mehed ja kõik kõndisid penaltipunktile otsekui tapale, David de Gea ei suutnud aga tõrjuda ainsatki venelaste lööki,» jõudis Palomar tagasi karjapidamise võrdluse juurde.

Lühikese, kuid seda jõulisema arvamuse võttis Palomar viimaks kokku lühidalt. «Hispaania on tagasi seal, kus on nende teenitud koht: kodus. Aitäh teile, Florentino, Lopetegui ja Rubiales. Tõesti suur tänu teile kõigile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles