Korvialusele lootev Kreeka peatreener: teil on andekas ja pikakasvuline meeskond

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Soome korvpall.
Eesti-Soome korvpall. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti korvpallikoondis peab täna Saku Suurhallis 2019. aasta maailmameistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiri eelringi viimase mängu Kreeka koondisega. Vastaste peatreener Thanasis Skourtopoulos sõnas Basket.ee-le antud intervjuus, et meeskonna motivatsioon on endiselt laes.

Juba reedel Eestisse reisinud Kreeka koondise loots sõnas pühapäeva õhtul, et vaatamata kindlustatud edasipääsule minnakse ka viimast mängu võitma. «Meie jaoks on motivatsioon endiselt kõrge, sest tahame järgmisesse ringi minna kuue võiduga. Oleme edasipääsu juba taganud ja liigset pinget peal pole, kuid hea emotsiooni säilitamiseks on vajalik homme Eesti vastu võit kätte saada.»

Sarnaselt paljudele teistele koondistele puuduvad ka Kreeka koondisest suurimad tähed, kuid Skourtopoulose hinnangul see suurt jälge nende mängu jätnud pole. «Meeskonna sisekliima on väga hea ja kõik pingutavad kõvasti.»

Kreeka peatreeneri jaoks oli pisut üllatav, et Eesti koosseisu on nii palju uusi nägusid. «Vaatasin mängu Suurbritannia vastu ja olin imestunud, et olete teinud nõnda rohkelt muudatusi. Eesti on väga andekas ja pikakasvuline meeskond, kes võib mängida väga kiiresti. Esimene poolaeg brittide vastu jättis hea mulje.»

Suurimaks trumbiks Eesti vastu peab Skourtopoulos korvialust mängu. «Meil on Ioannis Bourousis, kes on Euroopa üks parimaid keskmängijad. Peame eelist korvi alla ära kasutama ja lauavõitluse kontrolli alla saama. Kui suudame lisada veel hea kaitse, siis peaksime mängu kontrollima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles