Häbistatud Venemaa kelgutaja loobus edasikaebamisest, ent vannub süütust

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahekordne Sotši olümpiavõitja Aleksandr Zubkov (paremal) võtmas vastu õnnitlusi Venemaa presidendi Vladimir Putini käest.
Kahekordne Sotši olümpiavõitja Aleksandr Zubkov (paremal) võtmas vastu õnnitlusi Venemaa presidendi Vladimir Putini käest. Foto: SCANPIX

Venemaa Bobiliidu president Aleksandr Zubkov kinnitas, et ei kavatse apelleerida otsust võtta temalt kaks Sotši olümpiamängudel saadud kuldmedalit. Küll aga raiub Zubkov nagu rauda, et pole midagi keelatut teinud.

Rahvusvaheline Spordiarbitraaž (CAS) jättis Zubkovi diskvalifitseerimise jõusse, vahendab portaal Insidethegames.biz. Venelasele oli määratud karistus selle eest, et ta osales Venemaa dopinguprogrammis. Zubkovi proov oli üks neist, mille puhul olid olemas kindlad tõendid sellega manipuleerimisest – tema uriinist leiti füsioloogiliselt ilmvõimatus koguses soola. Lisaks tõestas CAS, et Zubkov oli enne olümpaimänge andnud proovide tarbeks puhast uriini.

Zubkov teatas aga väljaandele Sport Ekspress oma juristi vahendusel, et tema vastu rääkivad asitõendid on «nõrgad» ja CASi otsus «ebaaus». 43-aastane Zubkov, kes töötab alaliidu presidendina hoolimata süüdimõistmisest jätkuvalt edasi, lisas, et «ei näe vajadust» CASi otsust Šveitsi kohtus edasi kaevata.

«Nagu eksperdid ütlesid, võtab kohus arvesse vaid CASi töös esinevaid protseduurilisi rikkumisi ega hinda süüdistuse olemust. Isegi õigeksmõistmise korral ei täida see minu eesmärki – taastada mu hea nimi,» teatas Zubkov. «Kohtuprotsess võtaks palju aega ja raha, ma ei näe sellel mõtet. Kuid kinnitan jätkuvalt oma süütust ning meil on muidki viise, kuidas sama eesmärki saavutada. Kuulete neist õige pea,» lubas ta.

Zubkov on üks 11 Venemaa sportlasest, kelle apellatsiooni CAS tagasi lükkas. Küll aga rehabiliteeriti 28 sportlast. Viimasega pole siiski rahul Rahvusvaheline Olümpiakomitee, kes on lubanud CASi otsuse edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles