Blogi ja galerii: Neymar aitas Brasiilia seitsmendat MMi järjest veerandfinaali (5)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmameistrivõistluste kaheksandikfinaalis alistas Brasiilia 2:0 Mehhiko ning jõudis seitsmendat MMi järjest vähemalt veerandfinaali.

Kuigi Mehhiko alustas mängu hästi ning vägisi meenus nende avamäng Saksamaaga, ei suudetud tekkinud momente ära kasutada. Mida aeg edasi, seda enam hakkas mängu kontrollima Brasiilia. Nende surve kandis vilja kohtumise 51. minutil, mil Neymar lõi oma selle finaalturniiri teise värava.

Mehhiko lootused kustusid lõplikult 88. minutil, kui Neymari osava eeltöö lõpetas väravaga vahetusest sekkunud Roberto Firmino.

Brasiilia võit tähendab, et juba seitsmendat MM-finaalturniiri järjest jõudis Brasiilia vähemalt veerandfinaali. Samal ajal jätkub aga Mehhiko nukker seeria. Nimel on Mehhiko seitsmel MMil järjest jõudnud vähemalt kaheksandikfinaali, ent mitte kunagi kaugemale.

Brasiilia veerandfinaali vastane selgub täna õhtul, kui kell 21 lähevad vastamisi Belgia ja Jaapan.

Enne mängu:

MMilt on juba pidanud koju sõitma mitu eksmaailmameistrit: Saksamaa ei saanud alagrupistki edasi, Argentina kaotas aga veerandfinaalis Prantsusmaale ja Hispaania jäi suurüllatusena penaltiseeria tulemusel alla korraldajariigi Venemaa koondisele. Nii on MMile jäänud veel vaid neli riiki, kes varem maailmameistriks tulnud: peale Brasiilia ka Uruguay, Prantsusmaa ja Inglismaa.

Brasiilia ei näidanud alagrupis üleliia veenvat mängu, kuid oma alagrupp võideti lõpuks siiski suhteliselt kindlalt. Avavooru viigile Šveitsiga lisati üleminutite väravatest saadud 2:0 võit Costa Rica üle ning seejärel alistati samuti 2:0 ka Serbia.

Mehhiko šokeeris avavoorus 1:0 võiduga Saksamaad ning sai seejärel 2:1 jagu ka Lõuna-Koreast. Viimases voorus kaotati aga ootamatult selgelt 0:3 Rootsile ning minetati ühtlasi ka võimalus alagrupp võita. Brasiilia alistamisega murraksid mehhiklased juba alates 1994. aastast ehk viimasel kuuel finaalturniiril neid saatva needuse. Nimelt on nad kuus korda järjest alagrupist edasi pääsenud, ent siis alati kaheksandikfinaalis kaotanud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles