Horvaatia kangelane pühendas võidu väljakul hukkunud sõbrale

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danijel Subašic.
Danijel Subašic. Foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix

Kolme penaltitõrjega Horvaatia koondise jalgpalli MMil veerandfinaali aidanud Danijel Subašic pühendas võidu sõbrale Hrvoje Custicile, kes sai aastate eest jalgpalliväljakul õnnetult surma.

Subašic paljastas võitu tähistades vormi all olnud T-särgi, mida kaunistas pühendus Custicile, ning pööras pilgu taevasse. Custic hukkus kümme aastat tagasi, mängides Subašiciga samas meeskonnas NK Zadaris. Vastasega palli pärast võideldes kukkus Custic nii õnnetult, et lõi pea vastu väljaku äärest kõigest mõne meetri kaugusel olnud betoonmüüri.

«Andke mulle hetk, et ennast koguda,» palus Subašic pärast mängu ajakirjanikelt esmalt. «Öeldakse, et penaltid on loterii, aga täna oli õnn meie poolel. Mul on hea meel, et suutsin võistkonda aidata ja Horvaatia rahvast rõõmustada,» lisas Subašic, kes kannab Custici mälestuseks samasugust särki vormi all kõikides kohtumistes.

Danijel Subašic pühendas edasipääsu sõbra mälestusele.
Danijel Subašic pühendas edasipääsu sõbra mälestusele. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / Scanpix
Hrvoje Custic
Hrvoje Custic Foto: www.zadarsport.com
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles