Tiit Sokk: visketabavus jääb kripeldama

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk.
Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk tõdes pärast MM-valikmängus Kreeka käest saadud 56:78 kaotust, et peamise asjana jääb kripeldama kaugvisete kehv tabavus. Samas meeskonnale ta etteheiteid tegema ei kippunud. Tulevikustrateegia osas jäi Sokk väga napisõnaliseks.

«Soomlased mängisid täiesti erinevalt. See läks halvasti, sest kontrollkohtumistest saime valikmängudesse suhteliselt vähe kaasa võtta. Kreeka on tark võistkond ja ükskõik, mida me proovisime, siis nad jagasid selle lahti. Eriti tsentri Ioannis Bourousise poole pealt.

Mänguliselt oli kõik okei. Mõned asjad läksid viltu, aga perfektset mängu ei näegi. Mis jääb kripeldama, on visketabavus – Eesti koondis pole vist mitte kunagi mänginud kohtumist, kus kolmepunktivisete tabavus on kõigest 20% (4/20),» sõnas Sokk.

Kas Sokk läheb samasuguse noore koosseisuga lahingusse ka sügisestel valikmängudel, ei osanud peatreener pärast lõpuvilet öelda. «Ei tea, mida keegi teeb ja kus on. Aga igal juhul arvan, et need mängud olid positiivsed, sest poisid vajavad kokkumängu. Korvpall on meeskondlik ja kõik asjad ei hakka kohe väga kiiresti toimima.»

Õhtusest Suurbritannia – Iisrael kohtumisest sõltub, kas Eesti jätkab sügisel mänge MM-valiksarjas või alustab 2021. aasta EMi eelvalikturniiriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles