Brasiilia tegi Brasiiliat ja Mehhiko Mehhikot

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samal ajal kui muu maailm kirub Neymari varjukülgi, kannab terve Brasiilia teda kätel (ja Paulinho õlgadel). FOTO: Zumapress.com/Mega/Scanpix
Samal ajal kui muu maailm kirub Neymari varjukülgi, kannab terve Brasiilia teda kätel (ja Paulinho õlgadel). FOTO: Zumapress.com/Mega/Scanpix Foto: ZUMAPRESS.com/MEGA/Scanpix

Viimasel seitsmel jalgpallil MMil on kaks asja (lisaks muudele) püsinud muutumatuna: Mehhiko tee on alati lõppenud kaheksandikfinaalis ja Brasiilia on alati jõudnud vähemalt kaheksa parema sekka.

Ehkki tänavune MM on serveerinud ohtralt üllatusi, jääb miski siin päikese all siiski ka endiseks. Aasta oli 1986, kui Mehhiko planeedi suurimal turniiril viimati veerandfinaali jõudis. Järgmisele MMile polnud võimalustki pääseda, sest olümpia valiksarjas kasutati lubatust vanemaid mängijad ja teeniti võistluskeeld. Alates aastast 1994 on aga alati jõutud ja peatuma jäädud 16 parema hulgas.

Brasiilia on see-eest täpselt samapalju – seitse korda ühtejutti – pääsenud vähemalt veerandfinaali. Edulugu kaunistavad kaks MM-tiitlit (1994 ja 2002) ja üks finaalikoht (1998). Ent kolmel viimasel korral on jäädud medalita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles