Kreml: rõõm jalgpallivõidu üle oli võrreldav sõjavõidu ovatsioonidega (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa jalgpallifänn
Venemaa jalgpallifänn Foto: Pablo Garcia/MARCA/SIPA / Pablo Garcia/MARCA/SIPA

Kremli pressisekretär Dmitri Peskov leidis, et pühapäevased jalpallifännide ovatsioonid Vene meeskonna võidu puhul Hispaania üle MM-finaalturniiril on võrreldavad 1945. aasta võidupäeva rõõmuga.

Venemaa jalgpallikoondis alistas MMi kaheksandikfinaalis pärast 1:1 lõppenud normaal- ja lisaaega penaltiseerias 4:3 2010. aasta maailmameistri Hispaania, mille tagajärjel puhkes kohtumist võõrustanud Moskvas vägev rõõmupidu.

Ajaleht Independent kommenteeris seepeale, et «Venemaa ei ole kogenud taolist triumfi 1945. aastast».

Peskov nõustus. «Vaimustavad, sellised eepilised hinnangud sellele eilsele triumfile on emotsionaalsest seisukohast mõistetavad. Ilmselt kui vaadata paljude Vene linnade, sealhulgas Moskva eilseid tänavaid, siis isiklikult minu silmis oli see ilmselt võrreldav 1945. aasta 9. mai filmikroonikaga,» ütles ta. 

Ta rõhutas, et antud juhul ei ole tegemist siiski sõjavõidu tähistamisega: «See on sport. Sport lähendab, mitte ei lahuta. Ausas mängus võidab too, kes on hetkel tugevam.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles