Briti kõmulehe kokaiininali ajas kolumblased marru (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolumbia jalgpallikoondis.
Kolumbia jalgpallikoondis. Foto: LUIS ROBAYO / AFP / Scanpix

Täna õhtul peetakse jalgpalli MMil kaheksandikfinaal Inglismaa ja Kolumbia vahel ning inglaste kõmuleht The Sun otsustas mängu reklaamida kahemõttelise naljaga. Kolumbia rahvas selles midagi vaimukat ei näinud, vaid nimetas tempu sigaduseks.

«Enne seda, kui Kolm Lõvi (Inglismaa koondise hüüdnimi – toim) kohtuvad riigiga, mis on andnud maailmale Shakira, hea kohvi ja, eee, veel midagi, soovime – Go, Kane!» kuulutas ajalehe esikülg. Loosungi lõpp on kaval sõnademäng, millega soovitakse edu inglaste eest sel turniiril juba viis väravat löönud Harry Kane'ile ning viidatakse ühtlasi samakõlalisele sõnale «cocaine» ehk «kokaiin».

Ajalehetoimetus mattus otsekohe vihaste telefonikõnede ja kirjade laviini alla, milles lõunaameeriklased süüdistasid väljaannet rassismis ja diskrimineerimises. The Sun on Inglismaal varemgi kümneid kordi pahameelt põhjustanud, sest väljaanne laveerib pidevalt hea maitse piiril ja ületab seda sageli. Näiteks boikoteerib ajalehte Liverpooli jalgpalliklubi, sest 1989. aastal süüdistas The Sun Hillsborough' staadionil toimunud katastroofi põhjustamises Liverpooli fänne. Hilisem uurimine leidis, et süüdistustel polnud mingit alust ning 96 inimese hukkumisega lõppenud õnnetuses olid süüdi ebapiisavad turvameetmed.

The Sun tegi esiküljel kolumbialaste üle kohatut kokaiininalja.
The Sun tegi esiküljel kolumbialaste üle kohatut kokaiininalja. Foto: Ekraanitõmmis
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles