Joachim Löw: mina jään!

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa jalgpallikoondise peatreener Joachim Löw otsustas ametis jätkata.
Saksamaa jalgpallikoondise peatreener Joachim Löw otsustas ametis jätkata. Foto: Roman Kruchinin

MM-finaalturniiril alagrupis kolmest mängust kaks kaotanud ning 80-aastase pausi järel esimesse ringi toppama jäänud Saksamaa jalgpallikoondise peatreener Joachim Löw kinnitas, et kavatseb ametis jätkata.

Die Mannschafti 2014. aastal MM-tiitlini ja mullu suvel maailmajagude karikaturniiri võiduni juhtinud Löwi jaoks oli käimasolev MM esimene põrumine. Liskas jõudis Saksamaa tema juhendamisel 2008. aasta EMil finaali, 2012. ja 2016. aasta EMil poolfinaali ning võitis 2010. aasta MMil pronksmedali.

«Vaatamata õigustatud kriitikale, mis on seotud meie varase väljalangemisega, tunnen üldiselt siiski suurt toetust. Tahan asuda täie pühendumusega tööle ümberehitamise kallal,» sõnas Löw. «See võtab veidi aega, aga kui koondisemängud septembris jätkuvad, on kõik kenasti valmis.»

Saksamaa koondis kuulub sügisel alustavas UEFA Rahvuste liigas A-divisjoni esimesse alagruppi koos Prantsusmaa ja Hollandiga. Ilmselt näeb nendes kohtumistes mõnevõrra erinevat ja nooremat Saksamaa meeskonda kui MM-finaalturniiril, mille hakatuseks kaotati 0:1 Mehhikole, siis alistati viimase minuti väravast 2:1 Rootsi, ent jäädi kolmandas matšis 0:2 alla Lõuna-Koreale.

Löw sõlmis vahetult enne MM-finaalturniiri Saksamaa jalgpalliliiduga uue lepingu, mis kestab 2022. aasta MMini. Pärast Saksamaa konkurentsist langemist märkis alaliidu president Reinhard Grindel, et neil pole mingit kavatsust kontrahist taganeda ja Löwi teenetest loobuda. Siiski püsis õhus variant, et tosin aastat rahvusmeeskonda juhendanud 58-aastane peatreener otsustab pärast krahhi ise ameti maha panna. Nõnda siiski ei läinud. Saksamaa ajakirjandus reageeris Löwi otsusele kaheti.

Ajalehe Bild jalgpalliekspert Matthias Brügelmann leidis, et Löwi jätkamine on õige otsus. «Usun Löwi, sest ta ei jäta ühtegi kivi ümber keeramata, otsides võimalust piinlikku väljalangemist korvata. Löw suutis kaks aastat pärast 2012. aasta EMi poolfinaalis Itaalialt saadud ülivalusat kaotust meeskonna maailmameistriks viia. Vigadest õppimine pole tema jaoks midagi uut,» põhjendas Brügelmann.

Frankfurter Allgemeine ajakirjanik Michael Horen oli aga vastupidisel arvamusel. Tema kommentaar kandis pealkirja «Pühime põrandat kulunud harjadega» ning ta märkis, et erinevalt uuest juhendajast ei anta Löwile sügisel aega juurde, vaid tulemust nõutakse kohe. «Tõeline uus algus pole vanade jõududega võimalik. Löwi teened on ümberlükkamatud, aga need ei kustuta Venemaal ilmnenud pikka puudujääkide nimekirja ja alagrupis viimaseks jäämist,» kirjutas Horeni.

Saksamaa jalgpallikoondis peab järgmise kohtumise 6. septembril, kui Münchenis võõrustatakse Prantsusmaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles