Video: Inglismaa peatreeneri lunastus 22 aastat pärast kodumaa südamed murdnud eksimust

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa peatreeneri Gareth Southgate'i vestlus meeskonnaga.
Inglismaa peatreeneri Gareth Southgate'i vestlus meeskonnaga. Foto: Vitaliy Belousov / Sputnik / Scanpix

Inglismaa võõrustas 1996. aastal EM-finaalturniiri ning jõudis sümpaatse mängu toel poolfinaali, kus mindi vastamisi oma suurima rivaali Saksamaaga.

Alan Shearer viis Inglismaa Wembley staadionil kolmandal minutil juhtima, aga 16. minutil Stefan Kuntz viigistas. Lisaajal avanes Paul Gascoigne'il hiilgav võimalus lüüa kuldne värav, aga ta ei saanud mõnelt meetrilt väravale pihta.

Võitja pidi selgitama penaltiseeria. Mõlema meeskonna viis esimest lööjat tabasid. Siis asus lööma praegune Inglismaa koondise peatreener Gareth Southgate, kelle soorituse Saksamaa väravas seisnud Andreas Köpke tõrjus.

Saksamaa kuues lööja Andreas Möller tabas ning sai siis Inglismaa jalgpallipühamus uhkustada. Inglaste valu süvendas veelgi mõned päevad hiljem toimunud finaalmäng, mille Saksamaa võitis.

Southgate'i eksimus 1996. aastal:

Southgate'i rõõm 22 aastat hiljem Moskvas, kui Inglismaa murdis penaltineeduse ja alistas MMi kaheksandikfinaalis Kolumbia (normaal- ja lisaaeg 1:1, penaltiseeria 4:3):

Inglismaa peatreener Gareth Southgate.
Inglismaa peatreener Gareth Southgate. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles