Nii nad ütlesid: Southgate, Pekerman, Kane ja prints William (3)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gareth Southgate, Harry Kane, Jose Pekerman, prints William.
Gareth Southgate, Harry Kane, Jose Pekerman, prints William. Foto: SCANPIX

Jalgpalli MMi kaheksandikfinaalidele tõmbas joone alla Moskvas, Spartaki staadionil aset leidnud thriller Inglismaa ja Kolumbia meeskondade vahel, kus pärast 1:1 lõppenud normaal- ja lisaaega võttis penaltiseerias 4:3 võidu Inglismaa.

Kohtumine oli intsidentiderohke ning arusaadavalt oli asjaosalistel pärast lõpuvilet nii mõndagi öelda.

Inglismaa peatreener Gareth Southgate: «Väärisime võitu ja mängisime surve all olles tähtsas mängus tõesti hästi. Keeruline oli välja mõelda julmemat tagasilööki, kui Kolumbia viigivärav vahetult enne lõpuvilet, aga vaatamata ekstreemsele provokatsioonile säilitasime distsipliini. Meie penaltilööjate nimekiri muutus veidi seoses tehtud vahetustega, aga noored mängijad näitasid üles suutlikkust survega toime tulla.

Nüüd ootab meid ees veerandfinaal Rootsiga, kus jalgpallimaailma peab meid soosikuks. Aga meil on kõigest kolm päeva taastumiseks ning senised tulemused Rootsi vastu pole olnud kuigi head. Peame seda muutma. Aga tänane õhtu oli iga inglase jaoks eriline. Olen kõigi kaasmaalaste pärast õnnelik.»

Kolumbia peatreener Jose Pekerman: «Meie MM-finaalturniir murenes käte vahel koost. Nagu igal võistkonnal, oli ka meie ambitsiooniks turniiri võit. Andsime veerandfinaali pääsemise nimel endast kõik, mis võimalik. Oli väga intensiivne ja võitluslik mäng. Olime vaprad ja võitlesime. Ei andnud kordagi alla. Meie suhtumine ja mõttelaad olid õiged.»

Inglismaa kapten Harry Kane: «Neil hetkedel näed ja tunned, kuidas nähtud vaev vilja kannab. Oleme küll noor ja väheste kogemustega meeskond, aga täna mehistusime kõvasti. Hea, et penaltineedus sai murtud. Saame nüüd edasi liikuda. Olen saavutatu üle maruuhke, aga ihkame enamat ja ootame järgmist mängu. Tänane võit andis meile rohkesti eneseusku.»

Inglismaa väravavaht Jordan Pickford: «Olin penaltiseeriaks põhjalikult valmistunud. Mul on olemas penaltitõrjeteks vajalik jõud ja liikuvus. Pole vahet, et ma pole kõige suurem väravavaht, vaid maksab suutlikkus õigel hetkel tõrje teha, mida ma tegin!»

Prints William, Inglismaa jalgpalliliidu president: «Ma olen Inglismaa meeskonna üle lõputult uhke. Võit penaltiseerias! Te teenisite koha maailma kaheksa parema seas auga välja ja teadke, et terve kodumaa on laupäeval teie selja taga!»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles