Fotod: triumfi nautiva Inglismaa ajalehtede esikaaned, üks leidlikum kui teine!

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa tänaste ajalehtede spordikülgede esikaaned.
Inglismaa tänaste ajalehtede spordikülgede esikaaned. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Inglismaa jalgpallikoondis alistas MMi kaheksandikfinaalis pärast 1:1 lõppenud normaal- ja lisaaega penaltitega 4:3 Kolumbia ja jõudis veerandfinaali.

Inglismaa jaoks oli see nende ajaloo kaheksas penaltiseeria, aga alles teine võit. Arusaadav, et Inglismaa ajalehed on erakordse saavutuse üle ekstaasis. Igatahes spordikülgede esikaantel emotsioonidega tagasi ei hoita.

«See on pealkiri, mille kirjutamise võimalust oleme oodanud terve igaviku - Inglismaa võitis penaltitega!» teatas The Sun.

«Ime Moskvas. Dramaatilise penaltiseeria võitnud Inglismaad ootab kaheksa parema seas Rootsi.» seisis Daily Mirrori esikaanel.

The Times rõhutas: «Jah, see TÕESTI juhtuski».

The Guardian otsustas parafraseerida eelmise USA presidendi Barack Obama 2008. aasta valimisvõidujärgset kõnet, teatades «Yes, we can!» ehk «Jah, me suudame!».

Daily Expressi sõnumiks oli «Viimaks ometi! Pärast 22 aastat kannatusi suutis Inglismaa meeskond Southgate'i juhtimisel lõpuks ometi võita penaltiseeria ja jõuda veerandfinaali, kus ootab ees Rootsi.»

Daily Telegraphi esikaanel oli juubeldav Southgate ja sõna «Usume».

Ajaleht i tituleeris võitu võtnud meeskonna «ajaloolisteks poisteks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles