Soome odaviskelegend jätab EMi vahele

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tero Pitkämäki
Tero Pitkämäki Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

Juuni alguses Turu kergejõustikuvõistlusel põlve vigastanud Soome odaviskaja Tero Pitkämäki läheb operatsioonile ning jätab augustis Berliinis toimuva EMi vahele.

Pitkämäki tegi Turus peetud võistlusel tugijala põlvele liiga viimasel katsel ning soomlane pelgas toona, et vigastusega võib karjääri ka läbi olla.

«Mul pole kunagi varem olnud põlvedega mingeid probleeme. Nii mõnigi oleks tulnud viskesektorist sellise asja puhul kanderaamil ära, aga ma ei viitsinud. Peab uurima, milles probleem.»

Uuringud tuvastasid, et soomlane vigastas põlvesidemeid ning operatsioon on vältimatu. Seega läheb Pitkämäki augustis EMi asemel hoopis operatsioonilauale, kuid seda ennekõike eesmärgil, et ta saaks ka tulevikus võistelda. 

«See ei tähenda karjääri lõppu,» teatas ta pressiteate vahendusel.

Pitkämäki hooaja parim tulemus oli mais Vantaas visatud 82.64, tema isiklik rekord on 2005. aastal Kuortanes visatud 91.53.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles