Escobari vend pelgab MMil konkurentsist pudenenud kolumblaste elude pärast (9)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukker Mateus Uribe
Nukker Mateus Uribe Foto: FRANCK FIFE / AFP

Kolumbia jalgpallikoondis kaotas jalgpalli MMi kaheksandikfinaalis penaltiseerias 3:4 Inglismaale ning pudenes konkurentsist. Nüüd kardab pärast 1994. aasta MMi tapetud jalgpalluri Andres Escobari vend Sachi, et koondislasi võib tabada sama saatus nagu tema venda.

Kolumbia sõitis 1994. aastal MMile ühe favoriidina, kuid kaks kaotust alagrupis - ühele «aitas omaväravaga kaasa» just Escobar - langetas Lõuna-Ameerika meeskonna juba avaringis. Maailmameistrivõistlused peeti juunis ja juba järgmise kuu teisel päeval tuli teade Escobari mõrvast, mees tulistati surnuks.

Tänavakunst Andres Escobari mälestuseks
Tänavakunst Andres Escobari mälestuseks Foto: RAUL ARBOLEDA / AFP

Tapmise põhjuseks arvati olevat just meeskonna kehv esinemine MMil. Kuna Kolumbia edule panustasid paljud riigi elanikud, siis arvatakse, et just ebaõnnestunud kihlveod ajasid kuumaverelisel kurjategijal kopsu üle maksa. Kuningliku spordialaga seotust tõendab ka roima pealt näinud jalgpalluri tüdruksõber, kelle sõnul olevat mõrtsukas karjunud iga väljatulistatud kuuli ajal «Goooooool.» (hispaaniakeelsete jalgpallikommentaatorite hüüd pärast väravat - toim.)

Sachi sõnul ei saanud tema vend mingeid ähvarduskirju, kuid pinge oli õhus. «Nad tulistasid ta kõige argpükslikumal moel surnuks,» rääkis ta Mirrorile.

Ka ei mõista ta inimesi, kes siiani mängijaid ähvardavad. «Loodan, et kui Kolumbia ka fännide ootusi ei täita, ei kordu minu vennaga juhtunud tragöödia. Jumal hoidku selle eest! Loodan, et ühegi mängija elu pole ohus, kui meeskond ei saavuta head tulemust,» sõnas ta.

Eile õhtul pudenes Kolumbia aga pärast penaltiseeriat Inglismaa vastu MMil konkurentsist ning penaltil eksinud Mateus Uribe ja Carlos Bacca on saanud praeguseks juba palju ähvardusi. Näiteks on neid ärgitatud enesetapule ning neil on soovitatud Kolumbiasse mitte naasta.

Mateus Uribe eksib penaltil
Mateus Uribe eksib penaltil Foto: Matthias Schrader / AP

«Fakt, et inimesed teevad sotsiaalmeedias selliseid asju ning panevad mängijaid ja nende perekondi nende elude pärast kartma näitab, et Andrese surmast pole midagi õpitud,» sõnas Sachi.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles