Publikul palutakse süüdistusest vabanenud Froome'i mõistvalt suhtuda

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome.
Chris Froome. Foto: Adam Davy / PA Wire/PA Images

Rahvusvahelise Jalgratta Liidu (UCI) president David Lappartient astus mõned päevad enne Tour de France’i algust Chris Froome’i kaitseks välja ning palub Prantsusmaa velotuuri jälgival publikul britti austada.

UCI teatas hiljuti, et on loobunud süüdistustest Tour de France'i neljakordse võitja Froome'i vastu ning britt saab tänavusel Touril startida.

Froome'i organismist leiti lubatust suuremas koguses Salbutamoli nimelist astmaravimit. Koostöös UCI-ga Froome'i juhtumit uurinud Rahvusvaheline Antidopingu Agentuur (WADA) tunnistas aga lõpuks, et rikkumist polnud.

«Tunnen suurt kergendust, viimased üheksa kuud on olnud rasked. Aitäh kõigile, kes minusse uskusid ja mind toetasid,» sõnas Froome Twitteris. «Kui ütlesin, et ma ei häbistaks kunagi võitjasärki ning lubasin tagada, et minu tulemused jäävad püsima, mõtlesin seda tõsiselt. Ma ei kahelnud kordagi, et mind õigeks mõistetakse: sel lihtsal põhjusel, et ma pole mitte midagi valesti teinud.»

Siiski pelgab Lappartient, et publik võib olla Froome'i suhtes ülekohtune ning palub mõistvat suhtumist.

«Kutsun üles kõiki pealtvaatajaid rattureid kaitsma ning austama Chris Froome'i osalemist puudutavat otsust. Tal on õigus võistelda turvalises keskkonnas nagu kõigil teistel sportlastel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles