Pöörane süüdistus: kas Barcelona president ostis haigele mängijale uue maksa tõesti mustalt turult?

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandro Rosell
Sandro Rosell Foto: ALBERT GEA / REUTERS

Rahapesu tõttu kohtu alla läinud FC Barcelona endine president Sandro Roselli kahtlustatakse uues kuriteos: nimelt kahtlustatakse, et Rosell ostis 2012. aastal ebaseaduslikult Eric Abidalile uue maksa.

33-aastasel Abidalil diagnoositi 2011. aastal maksakasvaja ning mees vajas organi siirdamist. Kui algselt räägiti pärast õnnestunud operatsiooni, et uue maksa annetas Abidalile tema nõbu, teatab El Confidencial, et Abidalile osteti uus maks hoopis turult. 

Samas on Abidal ise väitnud, et Hispaania gigant ei kohelnud teda pärast haigust ja operatsiooni hästi. Tema sõnul toetas teda ainukesena Pep Guardiola. 

El Confidenciali materjalidest selgub, et Rosell on telefoni teel siiski ebaseaduslikust elundiostust rääkinud. Ühtlasi ilmneb, et tehingust oli aimu ka FC Barcelona uuel presidendil Josep Maria Bartomeul. 

FC Barcelona aga eitab süüdistusi ning on raevus. Ka 38-aastane Abidal ise, kes on praegu klubi tehniline sekretär, on hämmingus. «FC Barcelona eitab kategooriliselt siirdamisega seotud eeskirjade eiramist,» avaldati pressiteates. 

Aastatel 2010 kuni 2014 Barcelona presidendiks olnud Rosell pani ameti maha pärast Hispaania kohtu otsust uurida 2013. aasta suvel sooritatud Neymari üleminekut. Uurimise tagajärjel pidi Barcelona 2016. aasta suvel maksupettuse tõttu maksma 5,5 miljoni euro suuruse trahvi. Hiljuti teatas Hispaania ülemkohus, et Rosell peab astuma kohtu ette Brasiilia jalgpalli rahvusmeeskonna teleõiguste müümisel väidetavalt esinenud rahapesu tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles