Dogmad ja ebaluse seljatanud Inglismaa lõi oma maailma uueks

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa ajalehtede eilsete spordisektsioonide esikaantel jagus ruumi triumfi kõigile osalistele – kaptenile Harry Kane’ile, otsustava penalti tabanud Eric Dierile, väravasuul hiilanud Jordan Pickfordile ja peatreener Gareth Southgate’ile.
Inglismaa ajalehtede eilsete spordisektsioonide esikaantel jagus ruumi triumfi kõigile osalistele – kaptenile Harry Kane’ile, otsustava penalti tabanud Eric Dierile, väravasuul hiilanud Jordan Pickfordile ja peatreener Gareth Southgate’ile. Foto: Twitter.com/beasley

Inglismaa jalgpallikoondise eelmine penaltiseeria pärines 2012. aasta Euroopa meistrivõistluste veerandfinaalist Itaaliaga. Kui inglased selle seeria Ashley Youngi ja Ashley Cole’i eksimustest tingituna 2:4 kaotasid, polnud tulemus ühestki otsast üllatav. Inglaste kartlikkus neile palju valu valmistanud formaadi ees oli, mõnevõrra jaburalt, suisa silmanähtav.

Ebaluse maskeerimine võltsi enesekindlusega ei tulnud meeskonna liidritel – Kuldse Põlvkonna liikmetel Steven Gerrardil, Wayne Rooneyl ja John Terryl – üldse välja. Inglismaa koondist ja nende toetajaid alates 1990. aasta MMi poolfinaalist saatnud stereotüüp, et penaltid on nende kirstunael, sai järjekordse kinnituse. Penaltid – ikka, jälle ja alati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles