Tartu GP võitja kaotas raske haiguse tagajärjel 23 kilo!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean Eudes Demaret (vasakul) ja Rene Mandri.
Jean Eudes Demaret (vasakul) ja Rene Mandri. Foto: Sille Annuk

Tartu GP võitnud Cofidise ratturile Jean Eudes Demaret’le oli esikoht oluliseks tähiseks. Eelmise aasta jaanuaris Gaboni velotuuril salapärasesse kõhutõppe haigestunud Demaret kaotas haiglas tilgutite all olles koguni 23 kilo!

«Pärast rasket haigust on tippsporti tagasitulek olnud vaevaline. Sel aastal olen vaid kuus korda finišini jõudnud ja kartsin, et ka täna ei jagu piisavalt energiat. Õnneks läks kõik hästi ja tundub, et see on uus algus,» ütles Demaret.

«Meeskonna taktika oli, et algusest peale peab keegi juhtgrupis olema ja pidasime plaanist ka kinni. Eile võttis tiim kolmanda koha, täna tuli teine, järelikult peab ka homme Tartu Rattaralli starti minema. Nii saame ka võidu kätte,» rääkis parima eestlasena teise koha saanud Rene Mandri (Endura Racing).

Kolmanda koha saavutanud Jonas Ljungblad ütles, et on kolmanda koha üle õnnelik, kuid sõidetakse ju võidu nimel. «Ma ei olnud lõpusprindis piisavalt tugev, et teisi võita,» lisas Ljungblad.

Kokku sõideti võistlusel 15 ringi. Kohe võistluse algfaasis rebis peagrupist lahti suurem seltskond rattureid. Teise ringi lõpuks oli nende edu kasvanud juba 39 sekundile ning viienda ringi lõpuks peaaegu kahele minutile. Kaheksanda ringi lõpuks kahanes vahe vaid 1.16 peale. 12 ringi lõpuks oli juhtgrupist läinud eest viis meest. Finišisirgel oli viisikust kiireim Demaret.

Esimese mäefiniši võitis Jack Bauer (Endura Racing), esimese vahefiniši Mart Ojavee (Champion System) ning teise Mandri. Teises mäefinišis oli esimeseks taas Bauer ja kolmandas vahefinišis Demaret.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles