Pahapill tõusis Götzises uuele tasemele

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Götzises korralikult isiklikku rekordit parandanud Mikk Pahapill ületas teivashüppes 5.06, seni oli ta oma parimas       kümnevõistluses hüpanud 4.95.
Götzises korralikult isiklikku rekordit parandanud Mikk Pahapill ületas teivashüppes 5.06, seni oli ta oma parimas kümnevõistluses hüpanud 4.95. Foto: AFP/SCANPIX

«See staadion ongi kümnevõistluse meka – eriti siis, kui ilm on hea, rahvast palju ja emotsioon kõva,» õhkas Mikk Pahapill pühapäeva õhtul keset Götzise staadioni muruplatsi seistes.


Tavaliselt vaoshoitud olekuga mees oli seekord elevil ja rõõmus. Kümmekond minutit varem oli ta saanud kätte maineka võistluse 3. koha auhinna ja nautinud pealtvaatajate ovatsioone. Veel pool tundi varem aga end pea pildituks pingutades üle 1500 m jooksu finišijoone vajunud.

Pole vist vaja kahelda, et see oli Pahapilli õnnelikem kümnevõistluse lõpp – 8398 punkti tähendasid võimsat isikliku rekordi parandamist.

Arvestades aga seda, et kahe päeva jooksul ei õnnestunud tal sugugi kõik kümme ala, jäi hinge ka mõnus kripeldus, et kolme kuu pärast Daegus toimuval MMil võib tulemus olla veel kõrgemast klassist.

Esimese päeva järel oli suurt rekordiparandust raske oodata. Pahapill näitas küll head sprindikiirust ja püstitas välitingimustes isikliku rekordi kuulitõukes, kuid ülejäänud kolmel alal andis ta ära näiliselt liiga palju punkte.

Pühapäeva hommik ei tõotanud samuti midagi erilist – 110 m tõkkejooksu aeg jäi tagasihoidlikuks. Kuid siis hakkas juhtuma…

Odaviskes võimas tulemus

Esmalt sai Pahapill kettaheites korraliku tulemuse 48.79, seejärel hüppas teivast 5.06 ja kõige lõpuks paugutas odaviskes isikliku rekordi 69.53.

Kiired arvutused näitasid, et 8400 punkti piiri ületamiseks peab ta jooksma 1500 m 4.39,00. Vaatamata tugevale lõpuspurdile jõudis ta finišijooneni 0,41 sekundit hiljem.

«Mõistagi on natuke kahju, et kaks punkti jäi puudu, kuid minu jaoks on see vaid statistiline näitaja,» sõnas Pahapill. «Oluline on see, et ületasin oma senise rekordi saja punktiga ja seejuures oli alasid, mis ei tulnud hästi välja. Kogutud punktisumma oli mu praegune maksimum.»

Teivashüppe ja eelkõige odaviske väga häid tulemusi oskas Pahapill oodata. Ta märkis, et on treeningutel teivashüppes teatud asjad selgeks saanud, pealegi oli seekord võistluses mõnus hüpata.

«Emotsioon oli hea, kõik poisid hüppasid hästi ja kogu olemine oli väga lahe,» kirjeldas ta.

Odaviskes ootas Pahapill vähemalt 66-meetrist viset, kuid võistluses õnnestus hoopis vägevam purakas. Kõik tema kolm katset lendasid senisest isiklikust rekordist kaugemale. «Treeningutel proovisin leida enda jaoks õiget hoojooksu ja lõpuks sain sellele pihta,» märkis ta. «Usun, et tegelikult olen valmis viskama ka 70 meetrit.»

Treener Remigija Nazaroviene sõnul jättis Pahapilli võistlusele oma jälje hiljutine pöiavigastus, mis sundis teda ettevaatlikkusele.

«Kümnevõistlus ei andesta seda, vaid nõuab agressiivsemat tegutsemist,» märkis ta. Samas polnud Nazarovienel sportlasele ühtegi etteheidet. «Olen Miku tulemusega rahul. Samas tean, et see pole veel tippvorm, siit on võimalik edasi minna ja mõnda ala tõsta.»

MMil võib lisa tulla

Arvestades Pahapilli Götzise tulemusi ja teades, et mitmel alal suudaks ta küündida ka palju kõrgemale, pole võimatu, et näiteks MMil suudab ta lisada veel 150 punkti. Pahapill ise ei vaielnud küll sellele väitele vastu, kuid nentis, et ainult üksikutest tulemustest ei piisa. «Kõik kümme ala tuleb hästi kokku panna,» lausus ta.

MMini jäänud kolme kuu jooksul tahab Pahapill veel kõvasti treenida. Ta andis mõista, et ei sooviks enne tiitlivõistlust enam kümne ala sobitamist proovida, ent päris kindlat otsust polevat. «Praeguste plaanide järgi soovin juulis ja augustis teha tugeva ettevalmistuse,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles