Eestist NBA klubisse: Kalevi tagamees sõlmis lepingu Orlando Magicuga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isaiah Briscoe
Isaiah Briscoe Foto: Raul Mee/Raul Mee/Mollusk Media

Eelmisel hooajal Kalev/Cramo ridades mänginud ameeriklane Isaiah Briscoe on ookeanitaguste uudisteportaalide andmetel sõlminud lepingu NBA klubi Orlando Magicuga.

Briscoe lepingust teatas kõrgelt hinnatud ESPNi ajakirjanik Adrian Wojnarowski. 22-aastase Briscoe leping tähendab, et mees saab kaasa lüüa Magicu suvelaagrites, kuid mõistagi pole veel kindel, kas ta ka põhihooajaks koosseisu jääb. Samas hinnatakse tema võimalusi võtta kolmanda mängujuhi koht üle keskmise heaks. Briscoe mängis Eestis ühe hooaja, kogudes Ühisliigas Kalevi särgis keskmiselt mängus 22 punkti, võttes 3,3 lauapalli ja andes 4 korvisöötu.

Samuti valiti Briscoe Ühisliigas hooaja parimaks noormängijaks. Eestisse jõudis ta mullu pärast seda, kui oli pärast kaks aastat Kentucky ülikoolis õppimist andnud end üles NBA draft'is. Ükski klubi aga Briscoed ei valinud, misjärel mängis ta suveliigas nii Philadelphia 76ersi kui ka Portland Trail Blazersi eest, aga ei teeninud kummaltki lepingut.

Juuni lõpus sai Magicu treeninglaagris osalenud Briscoe kiita nimekalt ülikoolitreenerilt John Caliparilt, kes nimetas teda «üheks sitkemaks ja võitluslikumaks mängijaks, keda olen iial treeninud».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles