Maailma esireket: kui kaotan, lähen jala koju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal
Rafael Nadal Foto: SCANPIX

Meeste tennise maailma esireket Rafael Nadal jõudis küll 7:5, 6:3, 6:3 võiduga Ivan Ljubicici üle Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel veerandfinaali, ent hispaanlane tunnistas, et tema enesekindlus on kõikuma löönud.

Viiel korral Pariisis võidutsenud Nadal on tänavu juba esimesest ringist pidanud kõvasti vaeva nägema. Avaringis alistas ta neljatunnises mängus ameeriklase John Isneri (ATP 39.), teises ringis kulus tal kolm tundi ja 18 minutit, et alistada kaasmaalane Pablo Andujar (ATP 48.), pisut kergema mängu sai Nadal kolmandas ringis, kui alistas tunni ja 41 minutiga horvaadi Antonio Veici (ATP 227.). Ljubicici (ATP 37.) alistamiseks kulus Nadalil kaks tundi ja 26 minutit.

«Päris ausalt, ma ei ole enesekindel,» tunnistas Nadal eilsel pressikonverentsil. «Tuleb olla realist – ma ei mängi praegu piisavalt hästi, et seda turniiri võita. Mõnel punktil mängin hästi, aga siis tulevad jälle väga halvad punktid.»

Veerandfinaalis läheb Nadal vastamisi maailma edetabelis 5. kohal paikneva rootslase Robin Söderlingiga, kes on siiani ainus mees, kes suutnud Pariisis Nadali alistad – 2009. aastal 4. ringis. «Järgmine matš on väga tähtis. Kui ma seda ei võida, lähen jala koju,» lubas Hispaanias Mallorcal elav Nadal. «Aga olen siiski õnnelik, sest tean, et andsin endast kõik ja võitlesin lõpuni.»

«Olen siin juba viis korda võitnud, mul pole mingit kohustust kuuendat korda võita,» lisas ta. «Loomulikult püüan seda teha, aga…»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles