Putin jätab Venemaa jalgpallurid preemiata? (3)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artjom Dzjuba.
Artjom Dzjuba. Foto: YURI CORTEZ / AFP

Jalgpalli MM-finaalturniiril veerandfinaali jõudnud Venemaa koondise mängijad ei teeni eduka turniiri eest riigilt ühtegi senti.

Interfax kirjutab, et kuigi teiste alade MMidel teenivad sportlased eduka esinemise puhul riigilt preemiat, kehtib jalgpallile Venemaal teistsugune kord.

Venemaal paika pandud korra järgi teenib tiitlivõistlusel kuldmedali võitnud sportlane 224 000 rubla. Hõbeda eest makstakse 112 000 ning pronksi eest 67 200 rubla.

Väljaanne küsis kommentaari ka Venemaa spordiministeeriumilt ning sai vastuseks: «Enne võistluse lõppu on ennatlik ja vale rääkida sportlastele makstavatest tasudest.» 

Küll aga võivad jalgpallurid loota FIFA poolt makstavale auhinnasummale. Vähemalt osale sellest. Veerandfinaali jõudmisega on Venemaa teeninud 13,6 miljonit dollarit. Kui Venemaa jääbki veerandfinaali pidama, maksab jalgpalliliit igale mängijale Vene meedia teatel 45 000 eurot.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles