Kavalad suslikud krapsaka neiu kallal

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minni sõitmas Baltic Offshore Weekil ehk Eesti-Soome ühistel meistrivõistlustel pika avamere etapi alguses tugevas pagilises külgtuules Aegna läänetoodri suunas.
Minni sõitmas Baltic Offshore Weekil ehk Eesti-Soome ühistel meistrivõistlustel pika avamere etapi alguses tugevas pagilises külgtuules Aegna läänetoodri suunas. Foto: Piret Salmistu

Kolm aastat tagasi tõid Eesti mehed vaenulikke olusid trotsides Lõuna-Inglismaalt koju kohati pirtsaka Minni. Täna lähevad nad oma Minniga Muhu väina regatile, et proovida jõuda sinna, kuhu nad sel võistlusel temaga veel kunagi jõudnud pole.

Ilm polnud midagi erilist. Tuuline, nagu merel ikka, ja lained valged. Ometi juhtus midagi sellist, mida polnud juhtunud kunagi varem – ega ka hiljem, järgmise kolme aasta jooksul.

Mees – suur mees, 95 kilo – kukkus üle parda.

Kadus ühe manöövri ajal küljereelingu vahelt vette nii, et piuksugi ei jõudnud teha.

Sellistel puhkudel on kindlad protseduurid, mida järgida, et mees merest eluga välja tuua. Ainus häda, et tuult oli tsipake liiga palju, kümme meetrit sekundis. See ei lubanud 35 jala (veidi üle kümne meetri) pikkust Minni jahti piisavalt aeglustada ega korralikult positsioneerida, et vette kukkunut purjede all kätte saada ja välja tõmmata. Meeskond proovis, aga see ei õnnestunud.

Niisiis ei jäänud üle muud, kui purjed alla võtta ja läheneda vees hulpijale mootori abil. Üks meeskonnaliige pardal olnud seitsmest jälgis vahetpidamata, et hädaline lainetes silmist ei kaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles