SÜDA JUPSIB: Eesti parim naisrattur ei tea, millal võistelda saab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Treier
Grete Treier Foto: Priit Simson

Eesti parim naisrattur Grete Treier pidi edasi lükkama hooaja avastardi, sest Itaalia arstid ei lubanud tal pärast südameuuringuid võistelda.

Itaalia profiklubi Michela Fanini ridadesse kuuluv Treier lootis 22. mail osaleda saapamaa ühepäevasõidul GP Comune di Cornaredo, kuid nädal enne seda tehtud EKG polnud korras.

Veebruari keskel seljaoperatsioonil käinud Treier sai Itaalias harjutades koormusi tõsta, kuid ühtäkki hakkas teda kimbutama iga-aastane häda ehk õhupuudus. «Õhupuudus on mind viimastel hooaegadel seganud kolm-neli korda aastas ja olen selle leevendamiseks astmaravimeid tarbinud. Enne EKG-testi pidin tegema rohtude võtmisel väikese pausi, kuid treeningkoormusi ma ei kärpinud,» rääkis Treier.

«Ilmselt pingutasin üle,» pakkus valitsev Eesti tempo- ja grupisõidumeister. «Ühel hommikul ärgates mul silmad kipitasid ja mind valdas uimane tunne. Tasa ja targu vedasin end ratta selga, kuid sõidu ajal spidomeetrit uurides kaotasin tasakaalu ning kukkusin. Õhupuudus on mind kimbutanud ka eelmistel aastatel, kuid keegi pole varem võistlemist keelanud. Jätkan treenimist, näiteks täna sõitsin kaks tundi ja 40 minutit, kuid ma ei tea, millal võistelda saan. Halvimat kartes loobusin pühapäevasest Tartu rattarallist.»

Eile Tallinnas magnetuuringutel käinud Treier peaks saama reedel vastused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles