Nii nad ütlesid: Griezmann selgitas, miks ta väravat ei tähistanud

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uruguay ja Prantsusmaa veerandfinaal.
Uruguay ja Prantsusmaa veerandfinaal. Foto: Stanislav Krasilnikov / Stanislav Krasilnikov/TASS

Jalgpalli MMi veerandfinaalide avalöögis alistas Prantsusmaa 2:0 ilma rünnakuliidri Edinson Cavanita mänginud Uruguay. Teise värava löönud Antoine Griezmann selgitas pärast, miks ta tabamuse üle ei rõõmustanud, Uruguay peatreener Oscar Tabarez kaitses aga väravavahti Fernando Muslerat, kes lubas Griezmanni löögil läbi sõrmede võrku lipsata.

Prantsusmaa ründaja Antonie Griezmann: «Ma ei tähistanud väravat, sest kui profikarjääri alustasin, toetas mind üks uruguaylane, kes õpetas mulle kõike jalgpalli heade ja halbade tahkude kohta. Austan Uruguayd kui riiki väga. Lisaks mängisin sõprade vastu, seetõttu otsustasin lugupidamisest nii käituda.»

Prantslaste peatreener Didier Deschamps: «Palju rõõmu ja uhkust – see oli teenitud võit. Argentina vastu saatsime korda midagi suurt ja nüüd kergitasime taas latti. Kohati paistab endiselt välja, et meil napib kogemusi, aga see on tohutult andekas meeskond. Oleme MMil nelja parema seas, olen meeskonna üle väga uhke. Argentina-mängu järel suutsime pilvedelt alla tulla. Igal juhul on meie MM juba korda läinud. Vahet pole, kellega poolfinaalis mängime – kõige tähtsam on, et meil pole vigastusi ega mängukeelde. Ja lisaks saame veel Blaise Matuidi tagasi.»

Avavärava löönud keskkaitsja Raphaël Varane: «Rõõm, puhas rõõm, kõik on kaunis. Ütlesin Antoine'ile (Griezmann – toim) enne karistuslööki täpselt, kuhu pall anda, ja ta andis. Ajastasin hüppe ja löögi suurepäraselt. Teeme kõik, et MMil lõpuni minna.»

Poolkaitsja Paul Pogba: «Teadsime kohe, et sellest ei tule tehniline mäng, pigem võitlus nii füüsilisel kui ka vaimsel tasandil. Näitasime, et oleme selles tugevad ja suudame ka nii tegutseda. Panime mängu oma viha ja kadeduse, tulemus on teie ees. Griezou pole teile veel kõike näidanud, ta on enamaks võimaline. Võitsime üheskoos nagu üks pere, aga loodame, et suudame veelgi üllatada. Suutsime end selles lahingus tõestada.»

Uruguay peatreener Oscar Tabarez: «Uruguay suguse riigi jaoks on kaotus valus, arvestades meie ajalugu. Aga peame edasi liikuma. On palju riike, kes kuuluvad maailma jalgpallieliiti ja pidid tänavuselt turniirilt palju varem koju sõitma. Ütlesin kõigile oma mängijatele, et hoidku pea püsti. Vaid need, kes midagi ei tee, ei eksi kunagi. Mul pole kellegi kohta midagi halba öelda. Jah, teine värav polnud tavapärane, kuid Muslera on olnud pikka aega meie meeskonna tugisammas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles